700bredCoach1
ovikigen

Lär som du lever – bli Hälsocoach

Brinner du för att coacha och inspirera människor till en bättre hälsa? Kanske drömmer du om att jobba som personlig tränare, eller öppna ett gym? Isåfall är Örnsköldsviks Folkhögskolas utbildning 'Hälsocoach med inriktning PT & kostrådgivning', något för dig.

Utbildningar

  • CSN-berättigad
  • Heltid

Beskriving

Hälsocoach med inriktning PT & kostrådgivning är en ettårig yrkesutbildning som är godkänd av Yrkesförbundet Kroppsterapeuterna. Vid godkänd kurs finns möjlighet att certifieras till personlig tränare (PT) och/eller kostrådgivare via Branschrådet för Hälsa.Träning och kost är en ständigt uppåtgående trend i dagens samhälle, och utbildade coacher efterfrågas alltmer. För att möta upp efterfrågan utbildar vi Hälsocoacher med inriktning PT & kostrådgivning, i ett helhetsperspektiv på hälsa.


Utbildningens övergripande mål
Målet efter fullgjord utbildning är att kunna använda sina färdigheter och kompetenser för att arbeta inom hälsosbranchen. Fokus är hälsoutveckling och coaching på både individ- och gruppnivå. Deltagaren skall även ha utvecklat förståelse för hälsofrämjande arbete på organisations- och samhällsnivå.

Under utbildningen läser du
Anatomi/fysiologi, träningslära, kost och näringslära, beteendevetenskap, ledarskap, coaching, samtalsmetodik, folkhälsa, natur/kultur/hälsa och hälsopedagogik. Utöver det blir du utbildad gyminstruktör, lär dig göra konditionstest, genomgår kurser i FaR och Fyss, MI (motiverande samtal), hjärt- och lungräddning med hjärtstartare samt eget företagande. Studieresor sker till Allt För Hälsan i Stockholm och Österåsens hälsohem


Antagningskrav
Du ska ha godkänt treårigt gymnasium eller liknande utbildning

Längd
1 år

Studietakt
Heltid (100%)

CSN
Kursen är berättigad för studiemedel/lån

Något för dig? Läs mer om denna utbildning och se en informationsfilm på Örnsköldsviks Högskolas hemsida.

 

Skapad av: Jennie Kilgren – Copykatt.se

Bekvämligheter

Priser

All undervisning vid skolan är avgiftsfri. En obligatorisk avgift om 800 kr/termin som avser förbrukningsmaterial, visst studiematerial, kopior, försäkring samt skolgemensamma aktiviteter tillkommer.
Service avgift för linjen är 5 400kr som avser studiebesök, studieresor, litteratur och föreläsningar

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras