5_2
1_9
2_9
3_8
4_5
Crossfit-Backaplan

CrossFit Backaplan tänker nytt: ”Ta det personligt”

Varma och personliga CrossFit Backaplan tänker annorlunda. Istället för att konkurrera med traditionella gym har man valt en egen väg när det kommer till träning. - Det är många som kommer till oss just för att de inte trivs på vanliga gym, berättar en av anläggningens grundare, Björn Arnö.

Beskriving

Knappt 10 minuter från centrala Göteborg ligger CrossFit Backaplan, som genom sina kreativa träningsmetoder attraherar allt fler träningssugna. Björn Arnö talar om ett personligt upplägg som möter medlemmarna på den nivå de är idag.

– Vi jobbar med kvalitativ och utvecklande träning. Såväl funktionell som traditionell styrke- och konditionsträning, där fokus är på individens förutsättningar.

Alla har olika behov när det kommer till träning. Vissa behöver gemenskapen och att lära sig grundläggande rörelser, bygga stabilitet eller styrka och kondition. Andra behöver rehabträna och vissa behöver mer avancerade träningsprogram för att prestera på tävling.

– Vi är få instruktörer och arbetar med gruppass på maximalt 10 personer för att verkligen lära känna varje medlem och deras enskilda behov. Det skapar en tryggare miljö och bättre förutsättningar för att utvecklas.

Som medlem genomgår du en grundkurs vid sex tillfällen där du lär dig  grunderna inom funktionell träning och viss träningslära. Du får även prata med en instruktör om dina mål med träningen för att bättre få den hjälp du behöver.

– Vi vill finnas tillgängliga på så många plan som möjligt. Vi diskuterar inte bara träning med våra medlemmar, utan även kost och annat som kan påverka träningen. I mötena med medlemmarna är instruktörens roll både att lära ut teknik och att pusha, men också att bromsa och korrigera där det behövs för att på bästa möjliga sätt ta varje individ framåt.

Utöver gruppassen finns även ett öppet gym och en massageterapeut på anläggningen. I lokalerna finns alltid personal tillgänglig för att hjälpa till.

– Ibland är det svårt att själv märka att man har blivit starkare eller fått bättre uthållighet. Därför är det viktigt att vi på ett objektivt sätt mäter utveckling och inte enbart går på känsla.

Björn förklarar att man inte ser traditionella gym som konkurrenter, utan att man valt att ta ett eget spår.

– Det är många som kommer till oss just för att de inte trivs på vanliga gym. De gillar att vi tänker annorlunda, mer individfokuserat. Många av våra medlemmar har tidigare sysslat med lagsport men av olika anledningar lagt av. Vi försöker värna om ”lagkänslan”, att vi gör den här resan tillsammans. Många tröttnar på att träna själva eller har svårt att utvecklas på egen hand och då är vi ett bra alternativ, avslutar han.

Bekvämligheter

Hos CrossFit Backaplan finns gott om möjligheter. Allt från kunniga personliga tränare till gruppträning och massage!

Priser

Grundkurs: 1200 kr
Månadskort: 1000 kr/månad (löpande med tre månaders uppsägningstid)
Massage, 40 minuter: 500 kr
Personlig träning: 800 kr/timme (ej medlem: 1000 kr/timme)
Individuellt träningsprogram: 1200 kr/månad (löpande med tre månaders uppsägningstid)

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras