54471_skolan-sommar2

BLI CERTIFIERAD PT, MASSÖR OCH KOSTRÅDGIVARE – PÅ MOLKOMS FOLKHÖGSKOLA

Utbildningar

  • CSN-berättigad
  • Heltid

På Molkoms folkhögskola får du mycket kvalitetstid tillsammans med utbildare som kan branschen. Här drillas du i teori och praktiska moment där din och gruppens utveckling sätts i fokus. I år hade 85% av de studerande jobb inom hälsobranschen direkt efter avslutad utbildning. 

Utbildningen är godkänd av Kroppsterapeuternas yrkesförbund (KRY) och Branschrådet för hälsa i alla tre certifieringarna som Personlig tränare, Massör och Kostrådgivare och satsar på att vara en av de bästa helhetsutbildningarna i Sverige inom hälsa.

Ta chansen att bo och leva på skolans stora internat med restaurang där du kan bo tillsammans med dina kurskamrater. Skolan ligger naturskönt lite utanför Karlstad där du själv väljer om du vill vara nära stads- eller lantlig miljö på din fria tid.

Molkoms Folkhögskola

Utbildning som leder till arbete

Utbildningen Hälsotränare ger dig en unik kompetens att arbeta som personlig tränare, kostrådgivare, massör, coach med mera. Den har ett genomtänkt upplägg där alla delar sammankopplas. Efter denna utbildning får du enkelt jobb, eftersom den har ett gott rykte där du som studerar får många lärarledda timmar av hög kvalitet. Exempel på tidigare elevers nuvarande arbetsplatser är bland annat Actic, Optimal Träning, STC eller egna företag.

En av Sveriges bästa PT-utbildningar

Utbildningen är kvalitetssäkrad genom olika samarbetspartners och organisationer. Hälsotränarutbildningen är godkänd av Branschrådet För Hälsa, och är även godkänd av Kroppsterapeuternas Yrkesförbund där du efter avslutad utbildning och godkända certifieringar bland annat kan få vägledning och hjälp med att starta eget.

Utbildningen förändras och anpassas utifrån hälsobranschens behov. Dessutom utifrån de nya riktlinjer som tagits fram av Konsumentverket för vilken kompetensnivå, kunskap och färdigheter en personlig tränare behöver ha. Utbildningens mål är alltid att vara en av Sveriges bästa PT-utbildningar och att den snabbt ska leda till arbete inom hälsobranschen

Utbildningsort: Molkom
Längd: 1 år (aug-juni)
Certifieringsperiod: 3 månader (juni-aug)
Start: augusti 
Sista ansökningsdag: 15 april 

Läs mer om Molkoms Folkhögskola och hur du kan komma vidare med dina yrkesdrömmar, här.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras