Medeltidsveckan

Medeltidsmarknaden inne i Visby är bara för fantastisk. Lukten av brändamandlar, fågelkvittret från lergökarna och all liv och rörelse på de medeltida torgförsäljarna bidrar till en perfekt marknadskänsla.

Med min böljande vita kjol om benen dansade vi runt och kikade på alla märkliga saker som marknaden visade upp. Senare mitt på dagen när solen hettade till ordentligt spatserade vi hem igen och kastade på oss badkläder och njöt av vädret istället.

Till kvällen gjorde vi oss iordning för ett medeltida restaurangbesök med allt vad det innebär. 19:30 var ett bord reserverat på Kapitelgårdens restaurang.

Förrätten bestod av en vegansk spenat och purjolökssoppa. Till huvudrätt blev det grönsakspaj med kikärtstäcke. Huvudrätten serverades ur en gemensam pajform som man fick ta skopor ur på egen hand. Som efterrätt serverades varma äppelbitar med kanelmumms till. Allt var väldigt utsökt och atmosfären inne i Kapitelgården var oerhört mysig och speciell. Servetriserna slukade eld och de flesta hungriga kunderna var utklädda till tappa riddare och fagra prinsessor.


No Comments Yet
bbb