Lucka nr. 15 En ensam sport

Styrketräning är på många sätt både en mycket ensam och en gemensam sport. Jag tycker oftast att det är skönt att träna helt själv, jag och min musik eller någon podcast. Jag kliver helt enkelt in i en bubbla där jag bara focuserar på träningen, ibland missar jag till och med att hälsa på folk eftersom jag är så koncentrerad.

Samtidigt finns det mycket träningsglädje inom denna sport  som man både kan dela med sig av och att ta tillsig av. Det är på det sättet som jag känner gemenskap. Man har alltid någonting att diskutera med andra!

Nackdelen med att många tränar på egen hand är självklart att många fel kan uppstå, vilket ger upphov till en enorm osäkerhet. Och där når jag kärnan på problemet!  All denna osäkerhet gör att många kollar på varandra, och man känner sig uttittad. Detta utstirrade skapar en rädsla där man inte vågar vara annorlunda eller prova på nya saker.

Var modig och bryt cirkeln, prova nya saker!

Mina bästa gymtips för nybörjare är:

Focusera bara på det du gör, Kliv in i bubblan! Musik hjälper att skärma bort andra.
– Om du är osäker på hur du ska göra något ska du ta kontakt med en PT eller vända dig till någon som har koll.
– Common sense!  Plocka alltid undan efter dig. Det värsta jag vet är att spendera halva träningen till att leta efter saker.
– Träna med en kompis, ibland är det lättare att befinna sig på okända marker tillsammans med någon. Jag började själv träna med andra för att sedan komma fram till att jag också gillar att träna själv.

No Comments Yet

Comments are closed

Sporthälsa bbb