Lucka nr. 12 Halvvägs

Godmorgon!

Idag har vi kommit halvvägs genom denna fitnesskalender, Hur känns det?

Själv har jag nästan vant mig av med allt som heter sötsaker, och jag känner mig mer förberedd och målinriktad på att sätta år 2016 som ett riktigt träningsår.

Idag vill jag belysa vikten av favoritövningar. Jag tycker att det är viktigt att prova många olika övningar då man tränar. Först och främst lär man sig då mer om hur alla muskler samarbetar med varandra, sedan blir inte träningen tråkig. Sist men inte minst är det bra att ha favoriter att falla tillbaka på då motivationen och träningsglädjen sviktar. När man då kör sina favoriter tycker jag att glädjen kommer tillbaka med dubbelkraft!

Alla har självklart olika favoritövningar men jag tänkte dela med mig av mina, för varje muskelgrupp!

Botten till Toppen!

Benen består inte bara av en muskelgrupp, och egentligen är det ganska tokigt att folk kan jämföra en ”leg day” med tex. en ”chest day” då man pratar om helt olika muskelvolymer! Därför tar jag upp två favoövningar för benen.

Först och främst benböj – Squats är bra eftersom man kan variera dom på så många sätt och man måste fokusera hela sin kropp så att t.ex. inga vinklar är fel. Bara kroppsvikt, kettlebells eller stång, det spelar ingen roll, kör bara!

Utfall i smithen – Jag älskar den här övningen eftersom den är så enormt tung! Jag kör först 10 reps med ena benet och sedan 10 reps med det andra. Det bränner ordentligt i baken redan efter att man har kört det första benet och då är det bara att bestämma sig för att träna det andra också.

Mage!

Jag måste erkänna att jag har fegat lite med den övning som ni ser nedan. Ända sedan jag började träna har jag varit sugen på att prova den, men trodde aldrig att jag var tillräckligt stark.

Men man ska bara ta tjuren vid hornen och göra precis det man vill! Jag älskade övningen och tycker att det är väldigt tråkigt jag inte har provat den innan eftersom jag inte riktigt kan göra den nu, mitt gym i Stockholm har inte just en sådan här ställning.

Rygg!

RODD för hela slanten. Det finns så många olika sorter rodd, hantelrodd, kabelrodd, stångrodd, och jag gillar dom alla.

Jag burkar ofta avsluta ett ryggpass med kabelrodd, eftersom det är lätt att göra ett dropset av det hela. Tre olika viktnivåer där man gör så många som man kan på varje nivå.

Bröst – Jag tränar inte bröst ofta utan försöker inkludera det i andra övningar som jag gör. Men en absolut favorit är armhävningar.

Biceps!

Kakan som jag kallar den! Jag gör nästan alltid denna övning när jag tränar biceps. Dels är den lätt att göra, men sen tycker jag att jag ser extra stark ut när jag gör den och det är ju en rejäl egoboost som man kan behöva ibland!

Triceps

Tricepspress med hantel bakom huvudet! Jag älskar att plocka fram denna gamla goding med jämna mellanrum. På så sätt kan jag lätt mäta om jag har blivit starkare i ticepsen.

Axlar

Helt klart drag till hakan! Jag har gjort den här övningen ända sedan jag började gymma. I början gjorde jag endast med en kettlebell, sedan gick jag över till kabelmaskinen och slutligen med en stång, summa summarum variation är viktigt och idag blandar jag alla varianterna.

Nedan ser ni ett superset som jag älskar, 5 reps drag till hakan, 5 reps lyft med raka armar, vila, osv.

Fastna inte i dina favoriter, prova nytt och hitta nya favoriter redan idag.
No Comments Yet

Comments are closed

bbb