Vegansk nöttårta med chokladmousse

Den här godingen har jag varit sugen på att göra rätt länge. Jag hittade receptet i tidningen Buffé, som ges ut av ICA, och det är Leila Linderholm som står bakom receptet.

Den här godingen har jag varit sugen på att göra rätt länge. Jag hittade receptet i tidningen Buffé, som ges ut av ICA, och det är Leila Linderholm som står bakom receptet.

En underbart god tårta utan tillsatt socker eller vetemjöl. Perfekt att bjuda familj eller vänner på till Alla helgons helg.

Det här behövs för ca 8-10 bitar:

Nötbotten:

  • 175 gram skalade, rostade hasselnötter (jag torrostade mina i en panna och gnuggade bort skalen med hushållspapper)
  • 120 gram urkärnade dadlar

Chokladmousse:

  • 3-4 mogna avocado (jag tog 3 st)
  • 2-3 msk kakao (jag gillar kakao och tog 3 msk)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl honung (i originalreceptet står det 3/4 dl agavesirap men jag har aldrig sirap hemma)
  • ca 1 krm flingsalt
  • hyvlad mörk choklad till garnering

Gör så här:

  1. Mixa hasselnötterna och dadlarna fint i en matberedare.
  2. Tryck ut massan i en pajform klädd med plastfolie, ca 22 cm i diameter (min var mindre, ca 19 cm)
  3. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon.
  4. Mixa avocado, kakao, vaniljpulver, honung, och flingsalt i en matberedare till en slät mousse. Fyll pajskalet med moussen.
  5. Garnera pajen med hyvlad choklad och t.ex hallon.
  6. Jag ställde in pajen i frysen en liten stund så det blev lättare att skära den i bitar.

img_4802

“A small piece goes a long way”.

Trevlig helg.

No Comments Yet

Comments are closed