Som jag skrev i mitt senaste inlägg var det “äpplets dag” häromdagen. Eftersom jag missade det och tycker äpplen är värda en del uppmärksamhet får det bli ett recept på en väldigt god smulpaj med äpplen som gick supersnabbt att göra.
Jag tycker man ska passa på att äta/köpa svenska (ekologiska) äpplen nu när säsongen är här.
Som jag skrev i mitt senaste inlägg var det “äpplets dag” häromdagen. Eftersom jag missade det och tycker äpplen är värda en del uppmärksamhet får det bli ett recept på en väldigt god smulpaj med äpplen som gick supersnabbt att göra.
Jag tycker man ska passa på att äta/köpa svenska (ekologiska) äpplen nu när säsongen är här. Har man egna äpplen men inte kan eller hinner ta hand om all frukt så finns det fruktförmedlingar dit man kan anmäla sig och låta folk komma och plocka ner frukten istället för att den ska falla till marken och ligga och ruttna. Perfekt tycker jag.
Det här behövs till ca 4 port:
- 4 äpplen
- 1 msk malen kanel
- 1 dl havregryn (jag använde fiberhavregryn)
- 1 dl hasselnötter
- 2 msk kokosolja
- 1 msk flytande honung
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Skala(jag behöll skalet på) och tärna äpplena fint och lägg dem i en pajform.
- Strö över kanel.
- Rör ihop havregryn, hackade hasselnötter, kokosolja och honung till en smulig massa och fördela över äpplena.
- Grädda 20-25 minuter. Se till att nötterna inte bränns.
- Servera med kvarg, turkisk yoghurt, glass, vaniljsås eller vad ni tycker passar. Jag åt min med naturell kvarg och det smakade väldigt gott.
Receptet kommer från Paulúns fastfood.
Trevlig helg.