Hemgjord müsli

Det finns ett stort utbud av olika müsli- och granolasorter i butikerna idag. En del har bra innehåll, andra lite sämre, tycker jag. Men det är ganska enkelt att göra din egna müsli med bra innehåll och då menar jag utan tillsatt socker och gärna ekologiska produkter.

Det finns ett stort utbud av olika müsli- och granolasorter i butikerna idag. En del har bra innehåll, andra lite sämre, tycker jag. Men det är ganska enkelt att göra din egna müsli med bra innehåll och då menar jag utan tillsatt socker och gärna ekologiska produkter.

Här kommer ett recept som jag har provat och tycker är både gott och enkelt att göra.

Det här behövs: ger ca 1 liter müsli

  • 1,5 dl hackade valnötter
  • 1 dl hackade cashewnötter
  • 1 dl hackade mandlar
  • 1/2 dl hackade pinjenötter
  • 1 dl hela linfrön
  • 1,5 dl solrosfrön
  • 1,5 dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön (jag tog både vita och svarta)
  • 1 dl kokosflingor
  • 3 msk kokosfett
  • 2 msk blåbärspulver (jag tyckte det räckte med 1 msk)
  • 2 tsk vaniljpulver
  • Jag har valt att bara använda ekologiska produkter

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda nötter, frön, kärnor och kokosflingor i en bunke och strö sedan ut det på en plåt med bakplåtspapper.
  • Klicka ut kokosoljan (kokosfettet) över blandningen. Strö över blåbär- och vaniljpulvret.
  • Rosta blandningen i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Rör om då och då.
  • Ta müslin ur ugnen och blanda runt. Låt svalna innan ni häller den i en burk.

Receptet kommer från Hälsoliv’s (expressen) Instagramkonto.

Väldigt gott att strö hemgjord osötad müsli på naturell yoghurt, kvarg, keso eller hälla över växtbaserad mjölk och toppa med t.ex lite färsk frukt eller bär (jag hade lingon som jag älskar).

Trevlig helg!

No Comments Yet

Comments are closed