Glutenfria brownies med svartbönor

Ett utmärkt sätt att få i sig hälsosamma svartbönor är att baka med dem.
Första gången jag fick smaka dessa kunde jag inte tro att man hade svarta bönor i smeten. Men jag lovar att det är supergott. Smakar verkligen inte bönor, tycker jag.

Det här behövs för ca 12-14 bitar:

Ett utmärkt sätt att få i sig hälsosamma svartbönor är att baka med dem.
Första gången jag fick smaka dessa kunde jag inte tro att man hade svarta bönor i smeten. Men jag lovar att det är supergott. Smakar verkligen inte bönor, tycker jag.

Det här behövs för ca 12-14 bitar:

  • 1 burk/tetra svarta bönor (jag köpte Icas ekologiska i tetra)
  • 3 ägg
  • 2 1/2 msk kokosolja
  • 2 msk chiafrön
  • 1 dl kakao
  •  1 tsk vaniljpulver
  • 1 1/2 dl kokossocker
  • 100-150 gram mörk choklad (jag tog 70%)

Gör så här:

  • 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnssäker form (ca 25×20 cm)
  • 2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av i ett durkslag. Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet.
  • 3. Hacka chokladen grovt och smält i ett vattenbad eller micro. Häll ner chokladen i smeten och mixa snabbt ihop.
  • 4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen (jag gräddade i nedre delen, beror lite på ugnen) ca 30-35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Den ska vara torr eller lite kladdig. Låt svalna innan ni skär upp den i bitar. Servera och njut!

IMG_3530

Trevlig helg!

No Comments Yet

Comments are closed