Ett utmärkt sätt att få i sig hälsosamma svartbönor är att baka med dem.
Första gången jag fick smaka dessa kunde jag inte tro att man hade svarta bönor i smeten. Men jag lovar att det är supergott. Smakar verkligen inte bönor, tycker jag.
Det här behövs för ca 12-14 bitar:
Ett utmärkt sätt att få i sig hälsosamma svartbönor är att baka med dem.
Första gången jag fick smaka dessa kunde jag inte tro att man hade svarta bönor i smeten. Men jag lovar att det är supergott. Smakar verkligen inte bönor, tycker jag.
Det här behövs för ca 12-14 bitar:
- 1 burk/tetra svarta bönor (jag köpte Icas ekologiska i tetra)
- 3 ägg
- 2 1/2 msk kokosolja
- 2 msk chiafrön
- 1 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 1/2 dl kokossocker
- 100-150 gram mörk choklad (jag tog 70%)
Gör så här:
- 1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj en ugnssäker form (ca 25×20 cm)
- 2. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av i ett durkslag. Lägg bönorna i en matberedare och mixa slätt. Tillsätt övriga ingredienser utom chokladen och mixa till en slät smet.
- 3. Hacka chokladen grovt och smält i ett vattenbad eller micro. Häll ner chokladen i smeten och mixa snabbt ihop.
- 4. Häll smeten i formen. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen (jag gräddade i nedre delen, beror lite på ugnen) ca 30-35 minuter. Känn med en provsticka om kakan är klar. Den ska vara torr eller lite kladdig. Låt svalna innan ni skär upp den i bitar. Servera och njut!
Trevlig helg!