Fräsch vårsallad och en underbart god rawfoodtårta

Så har jag äntligen slagit mig ner vid datorn. Det bränner lite i ansiktet och på armarna, ryggen och axlarna värker och hela jag är väldigt trött. 

Man skulle kunna tro att jag har deltagit i något cykellopp men jag har ”bara” jobbat i trädgården i dagarna 2. Tänk att det kan vara så fysiskt jobbigt och ta så lång tid att gräva lite i rabatter, klippa gräsmattan och rensa bort ogräs. Jag har ingen jättestor tomt och det är min kropp glad för just nu.

Så har jag äntligen slagit mig ner vid datorn. Det bränner lite i ansiktet och på armarna, ryggen och axlarna värker och hela jag är väldigt trött. 

Man skulle kunna tro att jag har deltagit i något cykellopp men jag har ”bara” jobbat i trädgården i dagarna 2. Tänk att det kan vara så fysiskt jobbigt och ta så lång tid att gräva lite i rabatter, klippa gräsmattan och rensa bort ogräs. Jag har ingen jättestor tomt och det är min kropp glad för just nu.

Jag gillar att göra klart saker när jag väl har börjat men eftersom jag visste att mitt projekt skulle ta i stort sett hela dagen kände jag efter några timmar i solen på huk (därav ryggont) att ett lite avbrott för en lunch skulle inte sitta fel.

sites/default/files/IMG_2533.JPGDet här kan vara en av mina absoluta favoriter när det kommer till fräscha sommarsallader. Det är ruccola, bladspenat, kokta rödbetor, päron smulad chevre och valnötter. På toppen har jag ringlat lite honung. Väldigt enkelt och galet gott. 

Den här tiden på året är så härlig tycker jag. Inte bara för att solen skiner utan för alla festligheter som kommer.  Du kanske ska fixa till en studentmottagning,  konfirmation, mors dag, födelsedag eller någon annan trevlig tillställning. Då kommer jag med ett tips på en rawfoodtårta som är lätt att göra och smakar fantastisk gott, tycker jag.

Receptet ger ca 4-6 bitar

Botten:

  • 4 dl valnötter
  • 10 dadlar
  • 1/2 pressad lime eller citron
  • 1 msk kokosolja

Fyllning:

  • 3 dl hallon (jag använder frysta)
  • 5-6 dl mandelmjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 1/2  dl honung
  • 2 msk kokosfett
  • 1 msk pressad lime/citron
  • ev. lite vatten 

översta lagret:

  • 4 dl hallon (frysta går bra)
  • 6 st aprikoser
  • 3 msk chiafrön
  • 1 msk pressad lime/citron

Gör så här:

  • Mixa nötterna först och häll sedan i dadlar, lime och kokosfett. Mixa vidare till en lämn smet/dag.
  • Tryck ut degen i en springform (kakform med löstagbar kant)
  • Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut över bottenlagret.
  • Ställ kakan i frysen någon timme.
  • Mixa ingredienserna till det översta lagret. Bred ut detta överst på kakan.
  • Ställ kakan i frysen innan servering så den blir kall.
  • Den kan med fördel förvaras i frysen men ta fram i god tid före servering (annars smakar den bara kallt, tycker jag)
  • Jag har som vanligt valt att bara använda ekologiska produkter

sites/default/files/IMG_2495.JPG

Hoppas värmen fortsätter och att ni får en fortsatt skön helg.

No Comments Yet

Comments are closed