Supergods energibars

Ingen hemlighet att jag är värdelös på att baka. Kanske beror det på bristande intresse, har aldrig riktigt förstått det där med att stå i köket, kanske i flera timmar, och röra ihop smet eller deg. Men vilken tur att det finns dem som är riktigt grymma på att fixa bakverk och bullar så jag kan köpa om jag behöver (händer inte ofta).

Ingen hemlighet att jag är värdelös på att baka. Kanske beror det på bristande intresse, har aldrig riktigt förstått det där med att stå i köket, kanske i flera timmar, och röra ihop smet eller deg. Men vilken tur att det finns dem som är riktigt grymma på att fixa bakverk och bullar så jag kan köpa om jag behöver (händer inte ofta).

Lite svag för sk. energibollar/bars är jag dock. Förmodligen för att det passar mig i både smak och innehåll.

Idag gjorde jag några underbart goda och mycket enkla energibars (kan även rullas till bollar).
Här kommer receptet (som jag hittade hos Biofood.se)

Det gör behövs: ca 8-10 bitar

  • 8  st torkade dadlar
  • 8 st aprikoser
  • 2 msk kokosolja
  • 2 dl fiberhavregryn
  • 1 dl pumpakärnor
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 1 dl kokosflingor
  • 50-70 gram mörk choklad 70-85%
  • 2 msk flytande honung

Gör så här:

  1. Mixa dadlar och aprikoser tillsammans med kokosoljan till en slät smet (i en matberedare)
  2. Rosta havregryn, pumpafrön, solrosfrön och kokosflingor i en het stekpanna och blanda runt tills de fått lite färg.
  3. Blanda i finhackad mörk choklad. Smaka av med honung och blanda ordentligt.
  4. Rör samman med smeten i en skål. Forma smeten till en rektangel  på ett bakplåtspapper, ca 1-2 cm hög.
  5. Ställ kallt ett par timmar och skär sedan i lagom stora bitar.

IMG_2358Försvinnande goda

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer