Det är ingen hemlighet att jag gillar när det går lätt och snabbt att fixa mat och när det mesta sköter sig själv (älskar ugnen).
Den här förrätten är en sådan. Jag serverade den till min familj förra helgen och alla uppskattade den. Nu när grillsäsongen närmar sig kan den också passa utmärkt som ett tillbehör till det ni gillar att lägga på grillen.
Det är ingen hemlighet att jag gillar när det går lätt och snabbt att fixa mat och när det mesta sköter sig själv (älskar ugnen).
Den här förrätten är en sådan. Jag serverade den till min familj förra helgen och alla uppskattade den. Nu när grillsäsongen närmar sig kan den också passa utmärkt som ett tillbehör till det ni gillar att lägga på grillen.
Så här gjorde jag:
- Jag delade två paprikor och gröpte ur innehållet.
- Sedan la jag dem på ett bakplåtspapper på en plåt och i paprikorna la jag 4 halvor cocktailtomater.
- Därefter fyllde jag halvorna med hemgjord pesto (se recept under bilden) och satte in dem i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter
- Ta ut plåten och lägg i Halloumiost skurna i kuber.
- Ställ in plåten ytterligare ca 5 minuter.
- Sedan är det bara att servera
- 1 kruka basilika
- 1 dl färskriven parmesanost
- 1-2 vitlöksklyftor
- 1/2 dl pinjenötter eller solroskärnor (billigare)
- 1/2 dl olivolja
- ev lite örtsalt
- Skala vitlöken och kör alla ingredienser i en matberedare till en jämn smet
Något annat som är väldigt gott att endera äta som det är eller som tillbehör till grillat är rotfrukter i ugn.
Jag skalar palsternacka, morötter och sötpotatis.
Lägger dem i en bunke och häller olivolja och örtsalt över och blandar försiktigt runt.
Sedan häller jag ut rotsakerna på ett bakplåtspapper på en plåt och ställer in i ugn ca 20- 25 minuter på 200 grader. Tänk på att alla ugnar är olika snabba.
Jag har blandat i råris också eftersom jag äter detta som en måltid, utan tillbehör.
Även här är det pesto till.
Nu får vi hoppas att solen och värmen kommer i helgen.
Trevlig helg!