Finns det bra färdigmat?

Det är inte alltid lätt att hinna med allt som man ska och vill göra.
Jobba/plugga, umgås med familj/vänner, egentid/fritid,  träna, sova, äta. Och allt detta inom 24 timmar.

Det är inte alltid lätt att hinna med allt som man ska och vill göra.
Jobba/plugga, umgås med familj/vänner, egentid/fritid,  träna, sova, äta. Och allt detta inom 24 timmar.

Jag har läst att vi aldrig tidigare har tillbringat så liten tid till att laga mat som vi gör idag. Kommer inte ihåg hur få minuter det var jämfört med 50-, 60-, och 70-talet men jag minns att jag reagerade på att det var väldigt liten tid.

Många av oss vill trots allt laga vår mat från grunden i så stor utsträckning som möjligt och det krävs en del planering för att hinna och orka det. Är man trött efter en lång dag på jobbet och ungarna är hungriga och vill ha mat snabbt är det lätt att “fuska”. Dvs köpa färdigmat.
Men det behöver inte alltid vara dåligt att köpa färdigmat. Många tillverkare har fattat att tidsbrist i vardagen inte innebär att man inte bryr sig om vad maten innehåller. Det finns bra alternativ att hitta.

Jag har testat soppor och grytor från företaget Spoons och jag kan absolut rekommendera dem.
Vad som gör att jag tycker deras produkter är bra är att det smakar gott. Rätt viktigt, eller hur? Sedan kommer innehållet som är naturligt och utan tillsatser. Mycket av den sk. färdigmat som finns idag innehåller massor av både socker och salt. Spoons har valt att smaksätta maten med kryddor istället. Det gillar jag verkligen.

Deras produkter är också veganvänliga och utan gluten. Lagas i Malmö för hand. Tyvärr kan jag inte hitta ursprungsland för råvarorna. Om jag ska påpeka något, för mig, negativt så är deras produkter inte ekologiska. På deras hemsida kan ni läsa mer om produkterna, få recepttips och hitta återförsäljare. https://www.smakaspoons.se

IMG_2108IMG_2110Så här ser innehållsförteckningen ut för fransk lantgryta.  Inga konstigheter.

IMG_2116

Jag värmde min gryta(400 gram) i en kastrull. Snabbt och smidigt när man har bråttom. Jag klickade i lite turkisk yoghurt och dekorerade med ett basilika/lime blad, annars har jag inte gjort något med den.

No Comments Yet

Comments are closed