Alternativ till påskgodis

Påsken, den stora godisätarhelgen. Nä, jag ska inte vara tråkig och skriva hur många ton godis vi svenskar äter och vilket skit socker är. Det vet du förhoppningsvis redan och sedan är det upp till dig att avgöra vad du vill stoppa i dig eller inte. 

Påsken, den stora godisätarhelgen. Nä, jag ska inte vara tråkig och skriva hur många ton godis vi svenskar äter och vilket skit socker är. Det vet du förhoppningsvis redan och sedan är det upp till dig att avgöra vad du vill stoppa i dig eller inte. 

Istället tänkte jag visa vad jag gjorde idag, något som, innehållsmässigt är betydligt bättre än vad mycket av godiset du köper i din butik är. Räknar du kalorier ska du inte göra de här bollarna för nötsmör, som jag har haft i, är inte det mest kalorisnåla man kan äta. Men som sagt inget konstigt innehåll och jag har valt Krav-märkta produkter så jordnötssmöret och tahinin innehåller bara det som det ska innehålla. 

Till mina ca 10 nötbollar blandade jag: 12 dadlar(utan kärnor), ca 2 msk ekologiskt jordnötssmör (min favorit är Green choice), 2 msk ekologisk tahini (sesampasta) från Kung Markatta och ca 1 msk ekologiskt mandelmjöl. Sedan körde jag allt i en matberedare och rullade bollarna i bipollen och sesanfrön. Ställ in i kylen en stund.

Detta är tyvärr inget för nötallergiker men en dröm för oss som gillar nötsmör.

sites/default/files/IMG_1963.JPGJag önskar er alla en riktigt skön påskhelg och strunta i fjädrarna för djurens skull.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer