Dadelbollar med ingefära

Nu är snart helgen här och därför har jag gjort mitt favoritgodis. Dadelbollar. Som ni säkert vet finns det lika många varianter på hur man gör bollarna som det finns personer som gillar dem. Alltså finns det inget rätt eller fel. Mitt tips är att ha i mer av det ni gillar och lite mindre (alt.byta ut mot något annat) av det ni tycker mindre om.

Det här är min variant som jag har hottat upp med färskriven ingefära. Riktigt gott.

Jag blandade:

Nu är snart helgen här och därför har jag gjort mitt favoritgodis. Dadelbollar. Som ni säkert vet finns det lika många varianter på hur man gör bollarna som det finns personer som gillar dem. Alltså finns det inget rätt eller fel. Mitt tips är att ha i mer av det ni gillar och lite mindre (alt.byta ut mot något annat) av det ni tycker mindre om.

Det här är min variant som jag har hottat upp med färskriven ingefära. Riktigt gott.

Jag blandade:

10-12 dadlar, knappt 1 dl fiberhavregryn, en skvätt starkt kaffe, 1 msk kakao, 2 msk jordnötssmör och en bit på ca 1,5 cm färsk ingefära som jag rev fint. Mycket av ingefäran fastnar på rivjärnet så jag hade även i lite mald ingefära för att få smak. Men prova er fram så det inte blir för starkt. 

Jag körde allt i matberedaren och rullade bollarna i sesamfrön (svarta och vita) och lite kokosflingor. Bäst smakar dem kylskåpskalla.

Ha en skön helg.

sites/default/files/IMG_1405.JPG

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer