Portabellobiffar

Just nu sitter jag vid elden med en kopp kaffe med sällskap av man och djur. Snön faller lätt utanför fönstret och jag har njutit av lugn och tystnad. Imorgon är det måndag och en bra dag att äta vegetariskt, men ibland kan det vara svårt att veta vad som är gott och hälsosamt  som inte bara är grönsaker (även om jag älskar att “äta grönt”).

Just nu sitter jag vid elden med en kopp kaffe med sällskap av man och djur. Snön faller lätt utanför fönstret och jag har njutit av lugn och tystnad. Imorgon är det måndag och en bra dag att äta vegetariskt, men ibland kan det vara svårt att veta vad som är gott och hälsosamt  som inte bara är grönsaker (även om jag älskar att “äta grönt”).

De här supergoda svampbiffarna gjorde jag förra fredagen och det var första gången jag åt portabellosvamp, men verkligen inte sista gången. Jag är ingen champinjonälskare och det här receptet innehåller såväl det som portabellosvamp men det föll mig ändå i smak. Så även om du, liksom jag, inte gillar svamp så kan det ändå vara värt att testa.

Det här behövs: ungefär 2-3 pers

  • 2 stora portabellosvampar
  • 1 zucchini
  • 1/2 box champinjoner (ungefär 5)
  • 1 liten lök
  • 2 matskedar tamarin (jag köper enbart kravmärkt soja)
  • 1 kopp cashewnötter
  • 1 kopp solrosfrön
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 matsked sambal oelek

Gör detta:

  • Mixa frön och nötter till ett grovt mjöl i en matberedare, riv portabellon och zucchinin. Tips: pressa ur vattnet ur zucchinin efter att du rivit den. Mixa champinjoner, lök och tamarin till en slät kräm i en matberedare.
  • Blanda ihop allt och pressa i vitlök och blanda i sambal oelek. Blanda väl.
  • Forma buffar eller bollar och stek snabbt i stekpanna så de får lite färg.
  • Lägg biffarna/bollarna i en ugnsäker form och ställ i ungen 15-20 minuter i 175 grader.

Jag gjorde också biffar som bara var blötlagda cashewnötter (ungefär 3 timmar) mixade med lite turkisk yoghurt.

IMG_1128

En väldigt smaklig och hälsosam vegetarisk rätt.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer