Vegetariska tips

Med tanke på förra veckans larmrapport från WHO ang. att kött (charkuterivaror) är cancerframkallande tänkte jag tipsa om några enkla vegetariska rätter.

1). Den här fusillin är gjord på ekologiska röda linser och till det gjorde jag en enkel avocadoröra som bara är att mosa avocado och blanda i finhackad chili och lite tomat. Till det hade jag lite färsk bladspenat, tomater, kikärtor och ägg.

Med tanke på förra veckans larmrapport från WHO ang. att kött (charkuterivaror) är cancerframkallande tänkte jag tipsa om några enkla vegetariska rätter.

1). Den här fusillin är gjord på ekologiska röda linser och till det gjorde jag en enkel avocadoröra som bara är att mosa avocado och blanda i finhackad chili och lite tomat. Till det hade jag lite färsk bladspenat, tomater, kikärtor och ägg.

sites/default/files/IMG_0476 3.JPG

2). Det här är en riktig favorit hos mig. Så enkelt och så gott. Jag gillar när mat sköter sig själv som den här rätten gör i ugnen. Jag har använt 1 sötpotatis, 2 små morötter,1 palsternacka och1 polkabeta ( går lika bra med rödbetor). Skala och skär rotfrukterna i klyfor eller stavar. Jag brukar lägga allt i en bunke och sedan hälla lite olivolja och örtsalt över och blanda runt. Sedan häller jag ut de på en plåt med bakplåtspapper och ställer i i ugnen ca 15-20 minuter på 200 grader. Tänk på att alla ugnar är olika vad det gäller värme och tid. Avocadoröran är gjord på samma sätt som på bilden innan.

sites/default/files/IMG_0487 1.JPG

3). Jag gillar verkligen mina råa grönsaker men ibland behövs det något till. Jag har ofta fetaost, avocado, ägg och, som på den här bilden, en stor klick keso med lite mandlar i. Många undrar om jag inte måste äta varm mat på hösten/vintern men jag har inget större behov av det. Vi är alla olika och mig passar kall mat bäst.

sites/default/files/IMG_0514.JPG

4). I det första receptet hade jag fusilli som var gjorda på bara röda linser. Det här är fusilli som är gjorda på bara ekologiska gröna bönor. Märket är á la eco som jag hittar på ICA. Till det gjorde jag en ärtpesto, även den på gröna ärtor. 

  • 1,5-2 dl gröna ärtor (frysta ekologiska anväde jag)
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 1/2 dl pinjenötter eller solrosfrön (billigare)
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • Kör allt i en matberedare

sites/default/files/IMG_0520 2.JPG

Ja, svårare än så är det inte att fixa några snabba vegetariska rätter.

Ha en fortsatt fin vecka 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer