Gluten- och laktosfria brownies

Visst är det väl på tiden att jag lägger upp något nyttigt recept på något till fikat nu när helgen närmar sig ?
Som ni vet gillar jag inte bara lite nyttigare godsaker utan det ska helst vara väldigt lätt att göra. Annars blir det inte av för mig. Sådan är jag.

Visst är det väl på tiden att jag lägger upp något nyttigt recept på något till fikat nu när helgen närmar sig ?
Som ni vet gillar jag inte bara lite nyttigare godsaker utan det ska helst vara väldigt lätt att göra. Annars blir det inte av för mig. Sådan är jag.
Då förstår ni säkert att just det här browniereceptet inte var särskilt komplicerat att göra. Det tog kanske högst 10 minuter att fixa ihop ingredienserna och sedan ska det stå kallt någon timme. Perfekt om ni ska bjuda över någon på fika i helgen eftersom det lätt kan förberedas.

Det här behövs:

1)Brownie-botten:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 dl mandlar
  • 10 dadlar
  • 4 msk kakao
  • 1 msk mandelsmör
  • 1 msk kokosolja/fett
  • 1 msk vatten

2)Brownie-toppen

  • 1 mogen avocado
  • 2 msk kokosolja/fett
  • 2 msk kakao
  • 4 dl mandelmjöl
  • 6 dadlar

Gör så här:

Till botten: Mixa först mandlarna. Jag mixade dem grovt.
Häll sedan ner resten av ingredienserna och mixa till en deg. Min blev rätt smulig men ändå kladdig så jag kunde forma den till en botten.
Bred ut degen/botten på ett bakplåtspapper i en form (jag valde en rektangulär).

Mixa sedan ingredienserna till toppen.
Bred ut toppensmeten över bottenlagret och ställ in i kylen eller frysen (jag ställde min i frysen då kylan i mitt kylskåp inte är så kallt) någon timme.
Ta ut och skär i bitar.
Servera med glass, bär eller njut dem som dem är.

IMG_0377

Recept från kurera.se

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer