Måndag igen och en ny härlig höstvecka att göra något bra av. Varför inte hänga på “köttfri måndag” och göra mina goda tonfisk biffar/burgare?
Det här receptet är väldigt enkelt och betydligt mer spännande än att öppna en burk tonfisk och äta som de är.
Det här behövs för ca 4 pers:
Måndag igen och en ny härlig höstvecka att göra något bra av. Varför inte hänga på “köttfri måndag” och göra mina goda tonfisk biffar/burgare?
Det här receptet är väldigt enkelt och betydligt mer spännande än att öppna en burk tonfisk och äta som de är.
Det här behövs för ca 4 pers:
- 3 burkar tonfisk i vatten
- 1 finhackad paprika
- 1 finhackad rödlök
- 1 finhackad färsk chili
- 1 knippe persilja, finklippt/hackad
- 250 gram fetaost, smulad
- 3 msk finmalet rågmjöl
- 3 ägg
- saften av 1/2 citron
- Häll av vattnet från tonfisken ordentligt. Sedan är det bara att blanda ihop alla ingredienser i en bunke och forma till biffar/burgare i valfri storlek. Jag stekte mina i kokosfett ca 3-4 minuter på varje sida.
Så härliga färger och smaker.
Hoppas ni får en härlig start på veckan.