Tonfiskburgare

Måndag igen och en ny härlig höstvecka att göra något bra av. Varför inte hänga på “köttfri måndag” och göra mina goda tonfisk biffar/burgare?

Det här receptet är väldigt enkelt och betydligt mer spännande än att öppna en burk tonfisk och äta som de är.

Det här behövs för ca 4 pers:

Måndag igen och en ny härlig höstvecka att göra något bra av. Varför inte hänga på “köttfri måndag” och göra mina goda tonfisk biffar/burgare?

Det här receptet är väldigt enkelt och betydligt mer spännande än att öppna en burk tonfisk och äta som de är.

Det här behövs för ca 4 pers:

  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • 1 finhackad paprika
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 finhackad färsk chili
  • 1 knippe persilja, finklippt/hackad
  • 250 gram fetaost, smulad
  • 3 msk finmalet rågmjöl
  • 3 ägg
  •  saften av 1/2 citron
  • Häll av vattnet från tonfisken ordentligt. Sedan är det bara att blanda ihop alla ingredienser i en bunke och forma till biffar/burgare i valfri storlek. Jag stekte mina i kokosfett ca 3-4 minuter på varje sida.

sites/default/files/IMG_0198_0.JPGSå härliga färger och smaker.

sites/default/files/IMG_0226_0.JPGHoppas ni får en härlig start på veckan.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer