Pasta med pesto

Idag tänkte jag på hur otroligt enkelt det är att göra en vettig måltid. Jag vet att många köper färdig mat för att det är bekvämt och går snabbt men om man, som jag, är kräsen på innehållet så är det en god idé att fixa en matlåda hemma och ta med till jobbet eller skolan.

Idag tänkte jag på hur otroligt enkelt det är att göra en vettig måltid. Jag vet att många köper färdig mat för att det är bekvämt och går snabbt men om man, som jag, är kräsen på innehållet så är det en god idé att fixa en matlåda hemma och ta med till jobbet eller skolan.

Jag har läst att det fuskas en hel del med innehållet i pesto som man köper färdig. Bl.a används en billigare ost än parmesan, billigare nötter än pinjenötter och väldigt lite basilika. Som konsument gäller det att ständigt hålla koll på produkter för att inte bli lurad och jag avsky fusk. Därför gör jag min egen pesto.

sites/default/files/IMG_9761.JPG Den är väldigt enkel att göra och smakar underbart gott.

Till 4 port behövs det:

  • I kruka färsk basilika
  • 1/2 dl riven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ca 1/2 dl pinjenötter
  • Kör alla ingredienser i en matberedare till en jämn kräm.

sites/default/files/IMG_9775.JPGJag vet inte om ni har provat den här pastan men för mig är den ny. Jag har ätit deras spagetti gjord på ekologiska svarta bönor förut. Det här är fusilla som är gjord bara på ekologiska gröna bönor. Kanongott!

Jag kokade dem och hade min pesto till och lite grönsaker. En enkel och god måltid med enbart ekologiskt innehåll. Passar perfekt till matlådan.

sites/default/files/IMG_9774.JPG

Behöver man mer mat kan man koka 2 ägg till och även ha i tonfisk. Lätt, gott och nyttigt 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer