Bara vara

Hoppas du tar dig tid att göra absolut ingenting på din semester.
Se till att både kropp och sinne får tid för återhämtning och vila för att sedan ta nya tag när hösten kommer och det är dags att gå tillbaka till jobb eller skola.

Hoppas du tar dig tid att göra absolut ingenting på din semester.
Se till att både kropp och sinne får tid för återhämtning och vila för att sedan ta nya tag när hösten kommer och det är dags att gå tillbaka till jobb eller skola.
Tänk vad härligt att komma utvilad och med nya friska idéer till kollegor eller klasskamrater. Visst hade vi kunnat önska lite bättre väder här i Sverige denna sommar men allt hänger inte på vädret. Ligga inne och läsa en bok är inte fel det heller.

Om ni besöker södermalm i Stockholm kan jag tipsa om en underbar, relativt nyöppnad, matmarknad som heter Paradiset och som verkligen gör skäl för namnet om man som jag är en ekonörd.
1600 kvadratmeter är fördelat på 2 plan. På nedre plan hittar man massor av färsk frukt, grönsaker, ostar, nötter, godis m.m. Dessutom finns mat att köpa och ta med.
På övre plan finns en skönhetsavdelning, mejerivaror, oljor, pasta, tvättmedel m.m.
Det finns också en foodcourt där det serveras olika maträtter. Saltå Kvarn bakar bröd där och man kan också ta ett glas ekologiskt vin eller öl om man känner för det. När jag var där var det faktiskt sol så jag och mitt sällskap bestämde oss för att gå och äta där vi kunde sitta ute. Det gäller ju att passa på denna sommar.

Klicka på länken om ni är nyfikna på att läsa mer om Paradiset.
https://paradiset.com

IMG_9285En riktigt välkomnande entré.

Vi hade vänner över på middag för några dagar sedan och min man grillade den allra finaste tonfisken. Vi hade köpt filéerna hos Melanders Fisk och de var verkligen magiskt goda. Tyvärr kan jag inte grilla så jag vet inte hur länge de låg på grillen men fråga någon som är bra på fisk om ni är osäker.

IMG_9327Det ser nästan ut som kött fast det är fisk och smakar underbart gott. Till tonfisken gjorde jag en väldigt enkel sallad med apelsin, röd grapefrukt, körsbärstomater och avocado. Det räcker.

IMG_9267

Häromdagen när jag var ute med hunden i skogen upptäckte jag att blåbären hade kommit. Så morgonen efter var det bara att ta med en bunke och plocka lite till frukosten. Så härligt att få svenska bär. Tyvärr tror jag att det har regnat lite för mycket och varit lite för lite sol för att dem skulle smaka så där underbart gott som bara blåbär kan. Alltså lite “tama” i smaken.

Jag blandade 1,5 dl fiberhavregryn med 1 msk chiafrön. Sedan hällde jag över havremjölk så det får svälla en stund. Sedan strör jag över 1 msk bipollen och massor av blåbär.
En riktigt härlig sommarfrukost. Fil och blåbär är annars en klassisk sommarfrukost.

IMG_9381Hoppas ni har en riktigt skön semester.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer