RekoBoxen

Jag har fått förmånen att prova RekoBoxen.
Det är en prenumeration på en matbox som kommer hem till dörren en gång i månaden och boxen är fylld med ekologiska, rättvisemärkta eller på annat sätt reko produkter. Allt för att odlare, vår kropp och miljön ska må bra.

Jag har fått förmånen att prova RekoBoxen.
Det är en prenumeration på en matbox som kommer hem till dörren en gång i månaden och boxen är fylld med ekologiska, rättvisemärkta eller på annat sätt reko produkter. Allt för att odlare, vår kropp och miljön ska må bra.
För mig har ekologiskt varit ett naturligt och självklart val under många år. Både när det gäller det som jag äter och de hudvårdsprodukter som jag använder.
Därför blev jag glad när jag upptäckte att de som ligger bakom RekoBoxen tänker som jag gör.

IMG_8733Den första boxen innehåller: kryddor, pasta, vildris, sojagrytbitar, mix till veggie burger, choklad och nötter. Man får också med ett info.blad där man kan läsa om företaget bakom RekoBoxen och dessutom medföljer recept så man kan få tips på hur man använder produkterna i boxen.
Jag gjorde en indisk gryta som kan ätas av vegetarianer och veganer.

Det här behövs:

  • 150 gram sojagrytbitar (Kung Markatta)
  • buljong (Renee Voltaire)
  • cashewnötter, 60 gram
  • chiliflakes, 1 msk (santa Maria)
  • gurkmeja, 2 tsk (santa Maria)
  • 1 paket krossade tomater (ICA, I love eco)
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • färsk ingefära, ca 2,5 cm
  • ev lite salt
  • olja till stekning
  • vildris, svart ris eller råris

Gör så här:

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen. Om ni väljer svart ris tänk på att koktiden är ca 45 minuter.
  • Till grytan: Koka sedan upp 8 dl vatten och häll i buljongpulver (jag tog ca 1 msk)
  • Häll i sojagrytbitarna och låt koka i ca 20 minuter. Häll bort vatten när de är klara men spar ca 2 dl av kokvattnet.
  • Medan sojabitarna kokar, hacka rödlöken, skala och riv ingefäran och skala vitlöken.
  • Fräs ingefära, vitlök och rödlök tillsammans med chiliflakesen i oljan i en djup gryta på medelhög värme till löken är mjuk.
  • Häll i gurkmeja, krossade tomater,  sojagrytbitarna och 2 dl av kokspadet i grytan.
  • Låt puttra en stund.
  • Servera grytan med riset och toppa med cashewnötter.

IMG_8805Grytor kanske inte alltid ser så smakfulla ut men jag kan lova er att den här är riktigt god och kryddstark men mycket härliga smaker.

Vill ni veta mer om RekoBoken klicka på länken under:
https://www.rekoboxen.se

Om ni uppger koden Rekoboxen 123 får ni 10% på första köpet av boxen.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer