Snabb mat, inte snabbmat.

Viss är det skönt när middagen går snabbt att fixa. Och faktiskt behöver det inte ta särskilt lång tid att “kasta” ihop något nyttigt för jag talar inte om att åka igenom en Mc Donald’s “Drive-through” på hemvägen och få middagen i en påse. Det mesta handlar om planering. Se till att du alltid har vissa ingredienser hemma.

Viss är det skönt när middagen går snabbt att fixa. Och faktiskt behöver det inte ta särskilt lång tid att “kasta” ihop något nyttigt för jag talar inte om att åka igenom en Mc Donald’s “Drive-through” på hemvägen och få middagen i en påse. Det mesta handlar om planering. Se till att du alltid har vissa ingredienser hemma. För finns det något värre än att behöva stanna till på vägen hem från jobbet/skolan och handla. Oftast styrs de inköpen av hur hungrig man är och inte alltför sällan blir det inte så kloka matval. När jag är hungrig och går och handlar kan jag komma hem med varor som jag aldrig skulle köpa i vanliga fall, därför gör jag helst mina matinköp när jag har en genomtänkt matlista att följa och dessutom ska jag vara mätt.

Det var väldigt länge sedan som jag åt vanlig pasta. Innehållet är ju inte så spännande eller näringsrikt. Nu har jag provat hampapasta som är gjort på hampamjöl som i sin tur är en god proteinkälla, glutenfritt, innehåller omega 3 och 6 och fiberrikt. Väldigt gott med en nötig smak.

IMG_3206

Koktid 6 minuter. Det är snabbmat. Till pastan gjorde jag en pesto som inte tog många minuter att göra så hela den här middagen tog ca 10 minuter.

Recept på peston (från ICA):

  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • lite örtsalt eller peppar
  • Skala vitlöken och mixa allt i en matberedare

IMG_3211

Jag rostade lite av pinjenötterna och strödde över. Klart :)

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer