Tips till påskbordet

Påsken är snart här och jag har funderat på det här med olika maträtter vid olika högtider. Jag tycker inte det är så stor skillnad på det vi äter/dricker vid jul och påsk. T.ex julmusten, den får väl bara en ny etikett till påsk?!. Lax, ägg, sill och massor av godis är bara några saker jag kommer på som vi äter vi båda högtiderna. Nu är jag ingen expert eftersom jag inte äter traditionellt, utan jag gör som jag brukar, dvs äter det jag tycker är gott och som min kropp gillar att jag ger den. Skulle aldrig falla mig in att äta något bara för att “man ska”.

Påsken är snart här och jag har funderat på det här med olika maträtter vid olika högtider. Jag tycker inte det är så stor skillnad på det vi äter/dricker vid jul och påsk. T.ex julmusten, den får väl bara en ny etikett till påsk?!. Lax, ägg, sill och massor av godis är bara några saker jag kommer på som vi äter vi båda högtiderna. Nu är jag ingen expert eftersom jag inte äter traditionellt, utan jag gör som jag brukar, dvs äter det jag tycker är gott och som min kropp gillar att jag ger den. Skulle aldrig falla mig in att äta något bara för att “man ska”. Det är nog min persolighet att inte göra som alla andra.

Lax är det säkert många som kommer att äta i påsk eftersom det “tillhör” påsken och det kan tillagas på olika sätt. Jag tycker den norska Salmalaxen är fantastiskt god och den använde jag till det här receptet.

För 4 st förrätter behövs det:

 

  • ca 300 gram lax
  • 1 citron
  • 1 lime
  • 1 mango
  • 1 rödlök
  • 1-2 avocado (beror på storlek)
  • ca 8 st cocktailtomater
  • 1 kruka färsk koriander
  • salt och peppar
  • 3 msk olivolja

 

Gör så här:

 

  • Pressa citron och lime i en bunke och häll i olivolja. Blanda runt
  • Skär laxen i små tärningar och lägg ner den i i bunken med marinaden. Rör om försiktigt.
  • Ställ i kylen ca 3 timmar.
  • Hacka resten av ingredienserna och blanda ner i bunken med lax. Blanda runt alla ingredienser och salta/peppra efter smak.
  • Servera gärna i glas och dekorera med lite korianderblad.

 

sites/default/files/IMG_8109.JPG
Jag vet inte vad en äkta ceviche ska innehålla men det här är en god och lättgjord variant.

Hoppas ni får en trevlig och hälsosam påsk.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer