Blåbärsscones

Helgen närmar sig och då brukar det också finnas mer tid för en lång härlig frukost, eller brunch för er som vill sova ut ordentligt. Scones brukar vara mångas favoriter att äta till brunch och det här receptet är lätt att göra och innehåller inget vetemjöl. 

Det här behövs: ca 6-8 st

  • 1 stor banan eller 2 små
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk krossade linfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl frysta blåbär

Gör så här:

Helgen närmar sig och då brukar det också finnas mer tid för en lång härlig frukost, eller brunch för er som vill sova ut ordentligt. Scones brukar vara mångas favoriter att äta till brunch och det här receptet är lätt att göra och innehåller inget vetemjöl. 

Det här behövs: ca 6-8 st

  • 1 stor banan eller 2 små
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk krossade linfrön
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl frysta blåbär

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Mosa bananen/bananerna och blanda med äggen.
  • Blanda alla torra ingredienser i en separat skål.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna med banan/äggsmeten och rör ihop till en jämn/fast smet.
  • Blanda ner de frysta blåbären och blanda snabbt ihop allt.
  • Klicka ut degen på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Nagga med en gaffel.
  • Grädda ca 15 min, till de får fin färg.

sites/default/files/IMG_7441.JPG Väldigt goda blev dem och jag har som jag brukar, valt att bara använda ekologiska/Krav-märkta ingredienser.

Receptet kommer från:https://tidningenland.se/blabarsscones-paleo/

No Comments Yet

Comments are closed