Ät mer fullkorn

Ni som brukar läsa mina inlägg vet att jag är ett stort frukostfan. Älskar att duka upp en ordentlig och nyttig frukost på morgonen.

Ni som brukar läsa mina inlägg vet att jag är ett stort frukostfan. Älskar att duka upp en ordentlig och nyttig frukost på morgonen.

Jag äter ganska ofta havregrynsgröt och då blandar jag 1-1,5 dl ekologiska fiberhavregryn med vatten och låter det koka ihop. Sedan toppar jag med olika frukter, nötter, frön, bär och gärna en hel del kanel. En variant om jag gör är att jag tar samma mängd fiberhavregryn som till gröten och blandar med ca 2 msk chiafrön i en skål och häller havremjölk över. Jag låter det stå och svälla någon minut(alltså inte koka) sedan är det bara att toppa med vad man gillar och även där brukar jag ha i massor av kanel. 

Jag blev glad när jag läste att forskare vid Harvard universitetet har kommit fram till att grötätare lever längre. Enligt forskarna beror det på att fullkorn är nyttigt och bra för hälsan. Sedan kan det ju vara så att personer som äter havregrynsgröt kanske generellt lever nyttigare ? Svårt att veta i såda studie som bara tar hänsyn till en sak.

Här är länken till artikeln:https://www.aftonbladet.se/nyheter/article20116937.ab

sites/default/files/IMG_6965_0.JPGGröt.

sites/default/files/IMG_6673.JPGFiberhavregryn blandat med chiafrön och havremjölk.

No Comments Yet

Comments are closed