Trött på julmat?

God fortsättning och gott slut. Hoppas ni har haft en lugn och skön jul.

Är ni som jag rätt trött på julmaten som åker in och ut ur kylen under juldagarna? Visst är det bra att äta upp alla rester och inte slänga maten och i min familj har vi varit riktigt duktiga på det i år. Dessutom har vi matåtervinning här i kommunen så det känns inte fullt så bortkastat att slänga maten.

På julafton gjorde jag kikärtsbiffar till mig och mina döttrar, eftersom vi inte äter kött. Jag tycker de är otroligt goda och lätta att göra. Här kommer receptet:

God fortsättning och gott slut. Hoppas ni har haft en lugn och skön jul.

Är ni som jag rätt trött på julmaten som åker in och ut ur kylen under juldagarna? Visst är det bra att äta upp alla rester och inte slänga maten och i min familj har vi varit riktigt duktiga på det i år. Dessutom har vi matåtervinning här i kommunen så det känns inte fullt så bortkastat att slänga maten.

På julafton gjorde jag kikärtsbiffar till mig och mina döttrar, eftersom vi inte äter kött. Jag tycker de är otroligt goda och lätta att göra. Här kommer receptet:

Det här behövs:

 

  •  1 förpackning kikärtor (jag köper Zetas ekologiska som finns i tetra)
  • 2 kokta potatisar
  • en skvätt valfri mjölksort
  • 2 rivna morötter
  • kryddor

 

Gör så här:

 

  • Häll av vattnet från kikärtorna och spola av dem med vatten i ett durkslag.
  • Blanda kikärtor med de kokta potatisarna i en matberedare. Späd med lite mjölk. Kör till det blir en smet.
  • Blanda ner de rivna morötterna och krydda med örtsalt. Självklart kan man ha i persilja, lök, vitlök eller vad man gillar i smeten. Blanda runt med en slev. Kör inte med matberedaren.
  • Forma smeten till biffar och stek i kokosfett i stekpanna till de får färg.

 

sites/default/files/IMG_6946.JPGServera med massor av färska grönsaker.

sites/default/files/IMG_6960.JPGEller varför inte en helt vegetarisk tallrik efter julens köttfrosseri.

Önskar er en fortsatt bra måndag.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer