Rödbetsbiffar

Allt fler efterfrågar vegetariska alternativ på julbordet. I min familj är vi tre stycken som inte äter kött så hos oss finns det alltid vegetariskt att välja på.

Allt fler efterfrågar vegetariska alternativ på julbordet. I min familj är vi tre stycken som inte äter kött så hos oss finns det alltid vegetariskt att välja på.

De här rödbetsbiffarna gjorde jag till förra julen och det blev en riktig succé.  Även dem som alltid äter kött ville smaka, så goda är dem. 

Det här behövs: ca 10 biffar

 

  • 1 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl mjölk (jag tog havremjölk)
  • 2 stora kokta rödbetor
  • 2 stora potatisar (okokta)
  • 2 dl rostade valnötter
  • gräslök efter smak (jag använde inte gräslök, gillar inte smaken)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tjock skiva chèvre (ca 50 gram)
  • citronpeppar och örtsalt
  • kokosfett att steka i

 

 

IMG_2301

Gör så här:

 

  • Vispa ihop ägg, mjöl och mjölk
  • Riv de kalla rödbetorna och potatisarna och blanda i.
  • Grovhacka valnötterna och tillsätt dem.
  • Blanda i gräslök och smula chèvren
  • Smaka av med kryddorna
  • Forma till biffar och stek i kokosfett några minuter på varje sida så de får färg.

IMG_2314

Jag fullkomligt älskar chèvre. Rödbeta och chèvre är smaker som verkligen passar ihop.

IMG_2325

Fantastiskt goda och vackra. Ett tips är att spara lite av chèvren och nötterna och lägga det över biffarna och sedan ringla lite honung över. Jag kommer att äta mina med ett gäng råa ekologiska grönsaker. Vegetariskt behöver verkligen inte vara tråkigt.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer