Ett inlägg om saknaden efter ett husdjur och tips på 4 olika frukostar.

Herregud, jag måste verkligen rycka upp mig. Sluta gråta.  I tisdags var jag tvungen att avliva min underbara, men starkt avmagrade och sjuka katt, Simba. Han blev hela 18 1/2 år men det gör tyvärr inte sorgen lättare. Alla ni som har husdjur och ev. varit med om att låta er älskling somna in, vet vad jag pratar om. Fy f*n vad jobbigt det är. Även om jag vet att min fina katt har det bra nu. Han slipper ha ont. Det finns säker en och annan som läser det här och tänker, ”det var ju bara en katt”. Till er vill jag bara säga att ni har inte en aning vad ni pratar om.

Herregud, jag måste verkligen rycka upp mig. Sluta gråta.  I tisdags var jag tvungen att avliva min underbara, men starkt avmagrade och sjuka katt, Simba. Han blev hela 18 1/2 år men det gör tyvärr inte sorgen lättare. Alla ni som har husdjur och ev. varit med om att låta er älskling somna in, vet vad jag pratar om. Fy f*n vad jobbigt det är. Även om jag vet att min fina katt har det bra nu. Han slipper ha ont. Det finns säker en och annan som läser det här och tänker, ”det var ju bara en katt”. Till er vill jag bara säga att ni har inte en aning vad ni pratar om. Det spelar ingen roll om du har en hamster, hund, häst, guldfiskar eller vandrande pinne. För ägaren är det ett djur som betyder mycket , en älskling som har funnits där under några eller många år. En kompis är borta.

  På kvällen satt vi och tittade på alla bilder vi har på honom. Så mycket fina, tokiga och roliga minnen. Så mycket kärlek han gav och så mycket kärlek han fick av oss alla. Jag kommer aldrig glömma mitt lilla lejon…

sites/default/files/IMG_6691.JPGSå här väljer jag att minnas Simba.

 

Nu ska jag skriva om något roligare. Nämligen frukost. Ni som brukar läsa min blogg vet att jag har en förkärlek för stora frukostar. När jag var yngre brukade jag äta 1/2 grapefrukt och dricka 1 kopp kaffe sedan sprang jag iväg till jobbet. Det fixar jag inte idag. Jag måste äta en ordentlig frukost för att orka fram till lunch och jag försöker variera mig så mycket som möjligt. 

Här kommer lite bilder och tips på frukostar som ni kan prova om ni har brist på fantasi.

sites/default/files/IMG_6528.JPG Det här är något man kan förbereda kvällen innan och ta fram när det är bråttom på morgonen eller om man inte hinner/vill äta hemma är det enkelt att ta med till jobbet eller skolan.

Jag tog ca 1,5 dl fiberhavregryn, 2 msk chiafrön, lite kanel och blandade ut det med havremjölk i en burk med lock. Ställ in i kylen över natten. På morgonen är det bara att äta som det är eller toppa med dina favoriter, t.ex nötter/frön, bär eller frukt.

sites/default/files/IMG_6546.JPG

En riktig favorit. Havregrynsgröt med saffran. Tänk på att saffran ger mycket smak så en snivsudd räcker oftast. Sedan toppar du med t.ex äpple, bär eller nötter. Smakar verkligen jul.

sites/default/files/IMG_6627.JPGDet här äter jag ofta. Tröttna aldrig. Blandar keso och kvarg. Toppar sedan med bär och nötter. På bilden är det lingon, blåbär och valnötter.  Galet gott.

sites/default/files/IMG_6659.JPGDet här är färdig pannkaksmix från företaget Selfomninutrition. Proteinpannkakor blev denna dag proteinplättar. På toppen är det kvarg med lingon och blåbär. Passar till helgfrukost eller brunch eftersom det tar lite längre tid att göra.  Mättar riktigt bra.

Hoppas ni har fått lite tips och nya idéer på nyttiga och ganska enkla frukostar. Det behöver inte ta lång tid att göra iordning en bra frukost. 


No Comments Yet

Comments are closed