Snart 1:a advent.

Imorse när jag var ute med min hund hade jag väldigt svårt att tro att det på måndag är den 1:a december. Vädret där jag bor (Stockholm)  är visserligen väldigt grått men det är varm för årstiden. Det gillar jag. Slippa skrapa bilen, skotta snö och klä på sig lager av kläder.  Många hundägare  jag träffar på mina promenader säger samma sak. Ingen snö, tack. Tror det är lite åldersrelaterat. Vi blir lite mer bekväma med åldern. 

Imorse när jag var ute med min hund hade jag väldigt svårt att tro att det på måndag är den 1:a december. Vädret där jag bor (Stockholm)  är visserligen väldigt grått men det är varm för årstiden. Det gillar jag. Slippa skrapa bilen, skotta snö och klä på sig lager av kläder.  Många hundägare  jag träffar på mina promenader säger samma sak. Ingen snö, tack. Tror det är lite åldersrelaterat. Vi blir lite mer bekväma med åldern. 

Det är 1:a advent imorgon och många av er kommer säkert att äta både lussebullar och pepparkakor till kaffet eller till ett glas glögg. Jag har faktiskt också bakat pepparkakor. Eller rättare sagt kavlat ut en deg, tryckt ut figurer och ställt in plåten i ugnen. Det där med bakning är ju inte riktigt min grej så jag fuskade. Jag köpte en färdig deg från Änglamark. Det är alltså ekologiska och KRAV-märkta ingredienser. Men tro inte att innehållet är bättre bara för att det är eko. Nejdå, den första ingrediensen är socker och den andra är sirap. Degen innehåller 62 gram kolhydrater varav sockerarter är 31 gram/100 gram och hela förpackningen ligger på 500 gram.  Jag vet att man kan göra egen deg men eftersom det bara är jag och min man i mitt hushåll, och ingen av oss är så värst förtjusta i pepparkakor, så la jag ingen större energi på att leta upp ett recept på en ”nyttigare” deg och sedan stå där med massor av pepparkakor som ingen äter. Visst skulle jag kunna ge bort pepparkakorna till någon, men så blev det inte. Kanske nästa år… 

sites/default/files/IMG_6632.JPGVäldig enkelt för oss som är lite bekväma och inte vill/orkar göra egen deg.

sites/default/files/IMG_6661.JPGSnygga? Ja, det tycker jag. Goda? Ja, det smakar pepparkakor och ganska mycket socker. Jag kommer ha blåmögelost på mina så det blir lite sälta också. 

För er som absolut inte kommer äta saffransbullar och pepparkakor  i helgen med ändå vill ha något sött så har jag världens enklast tips:

Ta kärnfria dadlar (eller kärna ur) och gör en skåra i dem. Pilla in lite eller mycket jordnötssmör i skåran. Klart 🙂

sites/default/files/IMG_6451.JPGKalorisnålt? Nej. Naturligt och gott? Ja!!

Tänk på att det är väldig skillnad på innehållet i olika jordnötssmör. Välj ett ekologiskt där det bara är jordnötter och ev. lite salt i burken. Inget annat.

sites/default/files/IMG_6543.JPG

Önskar er en riktigt fin 1.a advent.

No Comments Yet

Comments are closed