Vegetarisk gryta med svart bönor

Imorgon är det måndag igen och som ni kanske har märkt av mina tidigare inlägg brukar jag försöka trycka lite extra för en köttfri måndag.
Det är helt upp till var och en vad man vill äta och hur mycket kött man äter,  men 1 dag i veckan kan alla äta vegetariskt. Det här receptet är väldigt lätt att göra och ingredienserna till grytan är inte särskilt dyra. 

Imorgon är det måndag igen och som ni kanske har märkt av mina tidigare inlägg brukar jag försöka trycka lite extra för en köttfri måndag.
Det är helt upp till var och en vad man vill äta och hur mycket kött man äter,  men 1 dag i veckan kan alla äta vegetariskt. Det här receptet är väldigt lätt att göra och ingredienserna till grytan är inte särskilt dyra. 

Det här behövs: 4-6 portioner

  • 1 förpackning krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 paprikor
  • 2 stora grovt rivna morötter
  • 1 chilifrukt
  • 1 förpackning svarta bönor
  • Hur mycket och vad man vill krydda med är ganska individuellt så ni får ta vad ni vill. Jag tog svartpeppar, paprikapulver och spiskummin.

Gör så här:

  • Fräs lök, rivna morötter, chili i kokosfett i en gryta/kastrull.
  • Häll i de krossade tomaterna och pressa i vitlöken och de andra kryddorna.
  • Låt allt småkoka ca 8 minuter.
  • Häll i de svarta bönorna, rör om och låt allt koka ytterligare några minuter. Jag tycker inte bönorna ska bli allt för mjuka.
  • Servera med grönsaker eller pasta gjord på svart bönor.

IMG_6574

IMG_6582Väldigt gott, värmande och kryddstarkt.

No Comments Yet

Comments are closed