Chokladshots med ingefära och kanel: 4 pers (beroende på hur stora glas man har)
Chokladshots med ingefära och kanel: 4 pers (beroende på hur stora glas man har)
- 200 gram mörk 70% (gärna ekologisk) choklad
- 2 dl valfri grädde
- 2-3 cm färskriven ingefära
- 3 tsk kanel
- Värm grädden till kokgräns, bryt i chokladen.
- Rör tills chokladen har smält.
- Ta av kastrullen från plattan och tillsätt ingefäran och kanelen.
- Häll upp i (små) glas och ställ kallt i minst 1 timme.
- Servera med hallon(frysta går utmärkt) och apelsin skivor.
- Grekiskt/turkiskt yoghurt med valfria bär och nötter:
- Fyll ett halv glas med valfri yoghurtsort(10% blir lite krämigare och lättare att servera snyggt) men 3 % funkar.
- Lägg på valfria bär (tänk på att frysta bär blir lätt rinniga när de tinar så låt de rinna av innan du lägger dem på yoghurten.
- Lägg ytterligare ett lager med yoghurt och toppa med valfria hackade nötter och en kvist citronmeliss som dekoration.
I recepten har jag valt att använda bara ekologiska produkter.
Hoppas något av detta faller er i smaken och försök att undvika socker så mycket som möjligt. Det går att göra goda desserter utan.