Tips på väldigt enkla desserter till helgen.

Chokladshots med ingefära och kanel: 4 pers (beroende på hur stora glas man har)

Chokladshots med ingefära och kanel: 4 pers (beroende på hur stora glas man har)

  •  200 gram mörk 70% (gärna ekologisk) choklad
  • 2 dl valfri grädde
  • 2-3 cm färskriven ingefära
  • 3 tsk kanel
  • Värm grädden till kokgräns, bryt i chokladen.
  • Rör tills chokladen har smält.
  • Ta av kastrullen från plattan och tillsätt ingefäran och kanelen.
  • Häll upp i (små) glas och ställ kallt i minst 1 timme.
  • Servera med hallon(frysta går utmärkt) och apelsin skivor.

IMG_3283

  • Grekiskt/turkiskt yoghurt med valfria bär och nötter:
  • Fyll ett halv glas med valfri yoghurtsort(10% blir lite krämigare och lättare att servera snyggt) men 3 % funkar.
  • Lägg på valfria bär (tänk på att frysta bär blir lätt rinniga när de tinar så låt de rinna av innan du lägger dem på yoghurten.
  • Lägg ytterligare ett lager med yoghurt och toppa med valfria hackade nötter och en kvist citronmeliss som dekoration.

IMG_2217

I  recepten har jag valt att använda  bara ekologiska produkter.

Hoppas något av detta faller er i smaken och försök att undvika socker så mycket som möjligt. Det går att göra goda desserter utan.

No Comments Yet

Comments are closed