Morotskaka

Den senaste månaden har jag haft kylen full av ekologiska morötter. Det har varit mycket kampanjpris på just morötter under oktober månad. Jag pressar en hel del, gärna tillsammans med äpple och ingefära, river och hackar för att blanda med mina andra grönsaker.

Den senaste månaden har jag haft kylen full av ekologiska morötter. Det har varit mycket kampanjpris på just morötter under oktober månad. Jag pressar en hel del, gärna tillsammans med äpple och ingefära, river och hackar för att blanda med mina andra grönsaker.

Häromdagen hade jag lovat mina föräldrar att komma förbi och fika med dem och då ville jag ta med något till kaffet. Urusel som jag är på att fritt hitta på något att blanda ihop till en kaka var jag tvungen att hitta ett recept. Då kom jag ihåg att jag hade sett ett recept på en morotskaka i senaste numret av Kurera.  Den fick det bli.

Det här behövs:

 

  • 1,5 dl mandelmjöl
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljpulver
  • 1,5 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 3 ägg
  • 3 dl Sukrin Gold (jag tog 2,5 dl kokossocker istället)
  • 4-5 dl rivna morötter
  • 1,5 dl smält kokosfett (gärna neutral smak, men jag tog min med kokossmak och jag tyckte det funkade)
  • Jag har valt att bara använda Krav-märkta och ekologiska produkter.

 

Gör så här:

 

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda ihop alla torra ingredienser och kryddor i en bunke.
  • Vispa upp socker och ägg tills det blir fluffigt och blanda försiktigt ner med de torra ingredienser.
  • Tillsätt de finrivna morötterna och kokosoljan.
  • Lägg bakplåtspapper i en springform och smörj kanterna med kokosolja.
  • Häll i smeten och grädda i ca 20-25 minuter.

 

I receptet fanns en frosting som ska ligga på kakan men den gjorde inte jag. Jag vispade ihop grädde och mascarpone(krämig färskost) istället. Nyttigt? Nej. Gott? Ja 

Hoppa över grädden om ni vill hålla ner kaloriinnehållet.

sites/default/files/IMG_6234.JPG

Trevlig helg!

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer