Ta hand om dig!

Jag är fullt övertygad om att kost och motion kan förebygga många sjukdomar. Det är en av anledningarna till att jag äter som jag gör och tränar regelbundet. Jag vill helt enkelt leva ett friskt liv så länge som möjligt. 

Jag är fullt övertygad om att kost och motion kan förebygga många sjukdomar. Det är en av anledningarna till att jag äter som jag gör och tränar regelbundet. Jag vill helt enkelt leva ett friskt liv så länge som möjligt. 

Men igår rycktes mattan bort under mina fötter då jag fick reda på att min mamma har Alzheimers sjukdom. Hon fick diagnosen Parkinsons sjukdom tidigare i sommras men har svarat bra på den medicinering hon har fått, alltså mindre skakningar. Jag hade ingen tanke på att hennes (lindriga) glömska och ibland avsaknad av ord kunde bero på en allvarlig och obotlig sjukdom. När jag sökte information om Alheimers igår på nätet kunde jag läsa att det inte är ovanligt att patienter med Parkinson även får demenssjukdomar. 

Än så länge mår min mamma bra och tack och lov lever hon med min pappa och han är vid 82 års ålder väldigt vital och kan se till att hon får hjälp när det behövs. De har varit ett par i över 50 år och det är med sorg i hjärtat jag tänker på att de troligtvis inte kommer att leva sina sista år ihop. Beror självklart på hur dålig mamma blir.

På något sätt känns det ännu mer viktigt för mig att fortsätta äta som jag gör eftersom Alzheimers till viss del är ärftlig men livsstil spelar också en stor roll. Jag kommer fortsätta äta mina råa ekologiska grönsaker och frukter som utgör basen i min kost och sedan lägga till bra fettkällor (hjärnan behöver fett) som avocado, nötter, fet fisk osv. Jag är redan väldigt måttlig med alkohol och kan t.o.m tänka mig att avstå helt. Fortsätta med min träning som är så viktig för både kropp och knopp. Även utmana hjärnan är viktigt och att vara mentalt och socialt aktiv. 

Vi har bara ett liv och en kropp så se till att ta hand om den på absolut bäst sätt.

sites/default/files/IMG_6040.JPG

Så här kommer jag fortsätta att äta för att min kropp och hjärna ska må bra.

sites/default/files/kattungar som kramas.jpg

Den här bilden är till min lilla mamma som behöver extra mycket kärlek nu <3

Källa: Hjärnfonden

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer