Jag vet att det är “kanelbullens dag” imorgon och om ni har läst min blogg tidigare vet ni att jag inte kan baka kanelbullar och har lovat mig själv att aldrig mer prova. Mina tidigare försök har varit minst sagt misslyckade. Därför blir det en äppelpaj istället. Mycket lättare och lite mindre onyttig, iallafall den här.
Det här behövs: (6-8 pers)
Jag vet att det är “kanelbullens dag” imorgon och om ni har läst min blogg tidigare vet ni att jag inte kan baka kanelbullar och har lovat mig själv att aldrig mer prova. Mina tidigare försök har varit minst sagt misslyckade. Därför blir det en äppelpaj istället. Mycket lättare och lite mindre onyttig, iallafall den här.
Det här behövs: (6-8 pers)
- 6 st söta äpplen, skär i mindre bitar
- 1,5 dl fiberhavregryn
- 1 dl grahamsmjöl
- 75 gram rumsvarmt smör
- 0,5 dl pumpafrön
- 0,5 dl solrosfrön
- 0,5 dl kokosflingor
- 0,5 dl krossade linfrön
- 3 msk honung
- 1 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl mandlar
- 0,5 dl hasselnötter
- 1 msk kanel
- 3 msk honung
- Blanda ihop alla torra ingredienser med honung och smör. Bearbeta til en deg.
- Lägg de grovhackade nötterna och äppelbitarna som blandats med kanel och honung i botten på en smörad form(min är 25 cm i diameter).
- Smula degen över. Ställ in i ugn på 200 grader ca 20 minuter.
- Njut den gärna ljummen med kvarg, glass eller vaniljsås.