Underbart god halloncheesecake

Jag har förmodligen nämnt det förut, att jag gillar när det man lagar i köket går lätt och snabbt. Det betyder inte att det är onyttigt eller tillagat i en plastförpackning i micron. Ta t.ex den här rawfood tårtan som jag gjorde i dag. Matberedaren fixade det mesta och det som tog längst tid var frystiden på ca 1 timme men då hann jag diska och pocka undan. Passar mig. 

Jag har förmodligen nämnt det förut, att jag gillar när det man lagar i köket går lätt och snabbt. Det betyder inte att det är onyttigt eller tillagat i en plastförpackning i micron. Ta t.ex den här rawfood tårtan som jag gjorde i dag. Matberedaren fixade det mesta och det som tog längst tid var frystiden på ca 1 timme men då hann jag diska och pocka undan. Passar mig. 

Jag och min man har besök från England hela helgen och jag vet att mannen(Sam) lever nyttigt och därför ville jag testa att göra en rawfoodtårta. I morse fick han smaka min gröna smoothie som i stort sett ingen mer än jag gillar, och numera också Sam. Jag vet vad ni tror. Att han sa att den var god för att vara artig. Inte alls, vi känner varandra så pass väl så jag vet att han säger vad han tycker. 

Får se vad han tycker om tårtan som han får smaka efter middagen. 

Här kommer receptet:

Botten:

 

  • 4 dl valnötter
  • 10 dadlar
  • 1/2 pressad lime
  • 1 msk kokosolja

 

Fyllning:

 

  • 3 dl hallon(jag tog frysta)
  • 5-6 dl mandlmjöl
  • 1 msk chiafrön
  • 1/2 dl honung
  • 2 msk kokosfett
  • 1 msk lime
  • lite vatten till lagom konsistens

 

Övre lagret:

 

  • 4 dl hallon
  • 6 aprikoser
  • 3 msk chiafrön
  • 1 msk lime

 

Gör så här:

 

  • Mixa nötterna först och häll sedan i dadlar, lime och kokosolja. Mixa vidare till en smet/deg.
  • Tryck ut i en springform (kakform med löstagbar kant)
  • Mixa ingredienserna till fyllningen. Bred ut fyllningen över bottenlagret.
  • Ställ kakan i frysen någon timme
  • Mixa ingredienserna till det översta lagret. Bred ut detta överst på kakan.
  • Ställ kakan i frysen före servering så att den är kall. 
  • Den kan även förvaras i frysen. Men ta fram i god tid före servering.

sites/default/files/IMG_5620.JPG

 

Jag har valt att bara ha ekologiska ingredienser.

Ha en fortsatt skön lördag.

(Recept från kurera.se)

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer