“En sallad”

Jag blir lika besviken varje gång jag går ut och äter lunch och beställer “en sallad”. Den består oftast till stor del av isbergsallad,gurka och majs(3 ingredienser jag själv aldrig äter). Sedan har man toppat med något som kyckling, räkor eller vad det nu kan vara. Fullkomligt fantasilöst, tycker jag.

I min värd är sallad just sallad, dvs någon form av gröna blad med varierad nyttighet. Jag säger att jag äter grönsaker, för det är vad jag gör. Massor av härliga smakrika,nyttiga och färgglada grönsaker. 

Jag blir lika besviken varje gång jag går ut och äter lunch och beställer “en sallad”. Den består oftast till stor del av isbergsallad,gurka och majs(3 ingredienser jag själv aldrig äter). Sedan har man toppat med något som kyckling, räkor eller vad det nu kan vara. Fullkomligt fantasilöst, tycker jag.

I min värd är sallad just sallad, dvs någon form av gröna blad med varierad nyttighet. Jag säger att jag äter grönsaker, för det är vad jag gör. Massor av härliga smakrika,nyttiga och färgglada grönsaker. 

Vad jag vill komma till är att om ni gör er egen matlåda hemma och tar med till jobbet/skolan så har ni full koll på vad ni lägger i, hur myckert ekologiskt ni vill ha och ni slipper få era grönsaker indränkta i feta såser/röror.

Så här kan en nyttig matlåda/lunch se ut och vill man så lägger man naturligtvis till kött, fisk eller fågel.

sites/default/files/IMG_5609.JPG

Jag lägger alltid en bas med ekologisk bladspenat och/eller ruccola. Sedan tar jag det jag har hittat i affären som är eko. T.ex tomater, paprika, broccoli, surkål. Ät de grönsaker som ni gillar och tvinga inte i er något som känns som att det ska komma upp efter varje tugga. Det finns massor av nyttigt att välja på. Dessutom la jag till keso, avocado, kikärtor, torrostade solrosfrön och ägg. Det här kan lätt förberedad hemma och kostar en bråkdel mot vad lunchserveringarna tar för “en sallad”.

Ha en fortsatt bra dag.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer