Västerbottenpaj

Här ska ni få ett enkelt recept på en supergod västerbottenpaj som passar till kräftorna.

Här ska ni få ett enkelt recept på en supergod västerbottenpaj som passar till kräftorna.

Pajdeg:

125 gr smör, 3 dl vetemjöl (jag tog rismjöl så det även passar de som är glutenintoleranta), 1 msk vatten

Fyllning:

225 gr riven västerbottenost, 3 ägg, 1 dl vispgrädde, 1/4 tsk salt, 1 krm svartpeppar

Garnering:

1,5 dl creme fraiche eller kvarg(om ni vill ha ett magrare alternativ), 100 gr löjrom, dill, gräslök, grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda smör och mjöl i en matberedare till en smulig massa. Tillsätt vatten och rör ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform ca 24 cm i diameter. Nagga degen med en gaffel och ställ in i ugnen ca 10 min. Vispa äggen med grädden och tillsätt osten. Salta och peppra efter smak. Lägg fyllningen i pajskalet och grädda i ca 20 min tills den fått fin färg. Låt svalna. Blanda ihop creme fraiche eller kvarg med löjrom och örter, smaka av med salt och peppar. Stryk ut löjromsröran ovanpå pajen och servera. Garnera gärna med extra löjrom och färsk dill.

Lycka till :)

Recept och bild: vasterbottenost.com

paj

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer