I går kväll fick jag för mig att jag skulle baka. Det brukar inte vara mitt fredagsnöje men jag ville prova något som min dotter har bjudit mig på några gånger. Zuccini brownie kanske inte låter så frestande men jag kan lova att dem är riktigt goda, tycker jag i alla fall.
Det här behövs:
- 3 dl riven zuccini
- 1,5 dl fiberhavregryn
- 0,5 dl honung
- 1 dl äppeljuice
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- ev. 50 gram mörk ckolklad
Till glasyren behövs:
I går kväll fick jag för mig att jag skulle baka. Det brukar inte vara mitt fredagsnöje men jag ville prova något som min dotter har bjudit mig på några gånger. Zuccini brownie kanske inte låter så frestande men jag kan lova att dem är riktigt goda, tycker jag i alla fall.
Det här behövs:
- 3 dl riven zuccini
- 1,5 dl fiberhavregryn
- 0,5 dl honung
- 1 dl äppeljuice
- 1 tsk vaniljpulver
- 1 dl kakao
- 1 tsk bakpulver
- ev. 50 gram mörk ckolklad
Till glasyren behövs:
- 2 små avocado
- 4 msk honung
- 2 tsk vaniljpulver
- 0,5 dl kakao
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mixa havregrynen i en matberedar till mjöl.
- Riv zuccinin och krama ur vattnet ur den.
- Blanda alla ingredienser i en skål och tillsätt mjölet.
- Finhacka några rutor choklad och blanda i smeten.
- Häll smeten i en ugnsfast form och grädda i ugnen i ca 20 min. Stickan ska vara torr när du känner på kakan.
- Låt kakan svalna en stund.
- Mixa alla ingredienser till grasyren endera i en matberedare eller med en gaffel.
- Bred glasyren över kakan och ställ kallt.
Jag har valt att bara använda ekologiska produkter.
Brownie smet.
Glasyr.
Färdiga brownies 🙂
Ha en skön lördag.