Semestertider.

Juli månad. Semestermånad. Så välkommet för många. Äntligen dags att få chans att varva ner, koppla av, koppla ifrån,  bara vara, ligga i hängmattan och läsa, sova länge på morgnarna osv. osv.  Jag tar tillfället i akt att gå morgonpromenader. Är otroligt lyckligt lottad att bo nära en sjö och promenera runt den (6,3 km) tar mig ca 55-59 minuter.

Juli månad. Semestermånad. Så välkommet för många. Äntligen dags att få chans att varva ner, koppla av, koppla ifrån,  bara vara, ligga i hängmattan och läsa, sova länge på morgnarna osv. osv.  Jag tar tillfället i akt att gå morgonpromenader. Är otroligt lyckligt lottad att bo nära en sjö och promenera runt den (6,3 km) tar mig ca 55-59 minuter. Lite beroende på hur pigg jag är. Vintertid promenerar jag inte alls, förutom hundpromenader förstås men de ger ingen vidare motion. För mig är det viktigt att hålla igång även när det är semester och dessutom tycker jag det är mycket lättare att vara “nyttig” på sommaren. Vi rör oss oftast mer på sommaren. Cyklar till badet, simmar, joggar, promenerar mer. Inte särskilt konstigt, det är varmt ute och vi behöver inte ta bilen överallt för att inte frysa ihjäl. Allt blir mycket lättare på sommaren.

IMG_5128Det här ger mig massor av energi. Passa på att vara ute i naturen nu på sommaren och ta tillvara på alla ljusa timmar. Det är ju så fruktansvärt kort tid :(

IMG_1341

Var snäll mot din kropp och ge den en ordentlig frukost på morgonen.  Studier visar att frukostätare väger mindre än de som hoppar över frukosten. Tro alltså inte att du ev. blir smalare av att inte äta på morgonen. Men välj något nyttigt och inte bara en rostad macka och kaffe. Jag väljer ofta kvarg med säsongens bär och frukter. Dessutom äter jag alltid 2 ägg,  gör en grön “drink” och dricker kaffe.

När semestern kommer “unnar” vi oss gärna lite extra gott. En glass på stan, en kanelbulle till kaffet på det mysiga fiket, ett glas rosé innan middagen och gärna något extra glas till middagen, öl och jordnötter till fotbollen. Ja ni märker hur lätt det är att få i sig mer än vanligt.  Och visst kan man “synda”  ibland men inte varje dag under hela semestern. Då blir det jobbigt att komma i form till hösten. Det man “unnar” sig behöver inte alltid vara något som man äter eller dricker. Det finns massor av andra saker, som man inte  går upp i vikt av.

IMG_5088

De här Nike skorna unnade jag mig nyligen och de gör mig mycket gladare än glass eller godis.

 

IMG_4756En god och nyttig lunch gör att man orkar med alla sommaraktiviteter. Många känner inget större behov av varm mat när det är varmt ute och då är en matig sallad ett bra alternativ.

yvonne plaskar fötter

Jag önskar er en riktigt härlig och skön semester och hoppas på massor av sol.

No Comments Yet

Comments are closed