Vad innebär “det bästa från naturen”?

Jag gillar inte att bli lurad. Men tyvärr blir vi konsumenter väldigt ofta lurade och det känns som om vi måste hålla koll på allt. Vad innehåller varan, hur mycket tillsatser finns det, är den verkligen ekologisk, hur mycket är äkta vara osv. osv.

När det gäller det som kallas “naturgodis” trodde jag att det skulle vara något med hyfsat vettigt innehåll. Kalorimässigt visste jag att det i stort sett innehöll lika mycket som vanligt godis men utan massor av konstiga tillsatser. Därför blev jag både förvånad och förbannad när jag såg klippet på Äkta varas hemsida. 

Jag gillar inte att bli lurad. Men tyvärr blir vi konsumenter väldigt ofta lurade och det känns som om vi måste hålla koll på allt. Vad innehåller varan, hur mycket tillsatser finns det, är den verkligen ekologisk, hur mycket är äkta vara osv. osv.

När det gäller det som kallas “naturgodis” trodde jag att det skulle vara något med hyfsat vettigt innehåll. Kalorimässigt visste jag att det i stort sett innehöll lika mycket som vanligt godis men utan massor av konstiga tillsatser. Därför blev jag både förvånad och förbannad när jag såg klippet på Äkta varas hemsida. 

sites/default/files/IMG_4564.JPG

Det här känner ni säker igen och många av er har nog fyllt en påse i tron om att det är något bättre än t.ex lösviktsgodis. Yoghurtöverdrag, bananchips, mörk choklad, mycket låter ju som det är nyttigt och “det bästa från naturen”. Naturella nötter är det som är mest naturligt bland deras produkter.

Titta på det här klippet och sedan kan ni själva ta ställning för vad ni tycker om dessa produkter:

https://www.aktavara.org/news.aspx?r_id=132495

10.50 min in i programmet kommer det som handlar om just naturgodis.

Jag tänkte att jag skulle prova att göra något som liknade naturgodis och det var inte särskilt svårt.

sites/default/files/IMG_5071.JPG

Jag doppade jordgubbar i ekologisk turkisk yoghurt(10%) som jag dessutom blandade med lite kvarg och en skvätt ekologisk honung för att få lite sötma. Ställ in i frysen någon timme (eller tills yoghurten har stelnat). Tänk på att ta fram dem en stund innan ni ska äta dem annars smakar det bara iskallt.

Helt fritt från onödiga tillsatser. Det gillar jag. 

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer