Dagen efter.

Midsommardagen. Dagen efter en av de störta svenska högtiderna (julen är väl störst?). Ibland känns det som om hela Sverige stannar under midsommarhelgen. Storstäderna avbefolkas och alla vill ut på landet. Samtidigt är det en helg som tyvärr kantas av en hel del fylla och bråk också. Jag är glad att jag inte är ”dagen efter”, såvida man inte kan vara det om man har ätit för mycket. Iså fall är jag absolut ”dagen efter”. Mycket mat blev det igår så jag var tvungen att ta en powerwalk runt sjön imorse(6,3 km). Skönt.

Midsommardagen. Dagen efter en av de störta svenska högtiderna (julen är väl störst?). Ibland känns det som om hela Sverige stannar under midsommarhelgen. Storstäderna avbefolkas och alla vill ut på landet. Samtidigt är det en helg som tyvärr kantas av en hel del fylla och bråk också. Jag är glad att jag inte är ”dagen efter”, såvida man inte kan vara det om man har ätit för mycket. Iså fall är jag absolut ”dagen efter”. Mycket mat blev det igår så jag var tvungen att ta en powerwalk runt sjön imorse(6,3 km). Skönt. Jag gillar att äta god (och nyttig) mat men om jag inte skulle träna skulle jag behöva tänka mycket mer på vad jag stoppar i mig. Nu äter jag det jag gillar OCH tränar regelbundet. Love it 🙂

Hoppas ni alla hade en skön midsommarafton och här kommer lite bilder på det jag åt:

sites/default/files/IMG_4958.JPGGravad lax från Melanders fisk, bästa laxen i Stockholm. Potatissalladen som ligger på tidigare blogginlägg, svensk löjrom och självklart ägg. Ingen sill för min del eftersom jag inte gillar smaken.

sites/default/files/IMG_4967.JPGJag vet inte om jag har skrivit tidigare hur otroligt mycket jag tycker om ost, all ost. Det känns som om jag kan äta hur mycket som helst och när som helst. Är det något jag får cravings för så är det ost. Självklart äter jag inte en sådan här ostbricka varje dag(önskar jag kunde) men är det midsommar så är det. Min favorit är helt klart den vita osten som ligger övanför jordgubbarna. Den heter Déliche de Bourgogne och kommer från Frankrike. Otroligt krämig och fet eftersom den 2 ggr under tillverkningen berikas med grädde. Inget för den som är rädd för mycket fett. 

sites/default/files/IMG_4969.JPG

Jag är inte så förtjust i sötsaker så någon vacker midsommartårta blev det inte. Däremot massor av härlig frukt. Hittade en ekologisk vattenmelon på ICA men tyvärr inga KRAV-märkta jordgubbar utan vi fick nöja oss med svenskt sigill- märkta. Otroligt svårt att få tag på ekogubbar. 

sites/default/files/Midsommar.jpg

Önskar er en fortsatt bra helg och hoppas värmen kommer snart.

No Comments Yet

Comments are closed