Hälsa Utan Quickfix & Diet

”Man tager vad man haver”

Jag har varit borta över helgen och konstaterade i morse att kylen absolut behövdes fyllas upp. Men jag har en deadline på mina inlämningsuppgifter för kursen i idrottsnutrition som jag läser just nu. Alla uppgifter ska vara klara och inlämnade senast på torsdag för fr.o.m midsommar går läraren, som ska rätta mina uppgifter, på semester. Jag håller på med mina sista uppgifter så handlingen får vänta till morgondagen. Men äta måste jag ju göra och efter lite grävande i kyl och skafferi blev det ändå en vettig måltid. 

Jag har varit borta över helgen och konstaterade i morse att kylen absolut behövdes fyllas upp. Men jag har en deadline på mina inlämningsuppgifter för kursen i idrottsnutrition som jag läser just nu. Alla uppgifter ska vara klara och inlämnade senast på torsdag för fr.o.m midsommar går läraren, som ska rätta mina uppgifter, på semester. Jag håller på med mina sista uppgifter så handlingen får vänta till morgondagen. Men äta måste jag ju göra och efter lite grävande i kyl och skafferi blev det ändå en vettig måltid. 

sites/default/files/IMG_4911.JPG

Det här är mat som jag i stort sett alltid har hemma. Bladspenat, fänkål, denna underbara knöl som har så speciell och god smak. Läser i en tidning från ICA att de gamla grekiska atleterna åt fänkålsfrön för att bli starka och öka i vikt, medan man på 1600-talet rekommenderade överviktiga att dricka fänkålsbuljong för att gå ner i vikt. Lite kuriosa och vad som stämmer vet jag inte, men gott är det. Sedan rev jag lite zuccini, mina egna cocktailtomater, kokt ägg, fetaost och lite valnötter. Det som från början såg ut att bli en rätt trist måltid blev riktigt gott. Jag förstår att om man är väldigt aktiv är detta inte så mycket att komma med. Men för mig som bara har suttit och läst hela dagen räckte det. 

Ha en fortsatt skön kväll.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer