Tips på nyttigare godis.

Jag är verkligen ingen ”godisgris”, vad nu det är, men vad jag menar är att jag i stort sett aldrig köper vanligt godis. Jag har inget sötbegär eftersom jag sällan äter söta saker. Men jag äter ekologisk mörk choklad, gärna med 70% kakao, och i måttliga mängder. Men visst är det också godis och med lika mycket kalorier som i ”vanlig” choklad men med ett betydligt bättre innehåll. Så jag kanske är en godisgris iallafall 🙂 Skillnaden är att jag nöjer mig med 1 liten ruta till min espresso i stället för att äta en hel chokladkaka som många gör.

Jag är verkligen ingen ”godisgris”, vad nu det är, men vad jag menar är att jag i stort sett aldrig köper vanligt godis. Jag har inget sötbegär eftersom jag sällan äter söta saker. Men jag äter ekologisk mörk choklad, gärna med 70% kakao, och i måttliga mängder. Men visst är det också godis och med lika mycket kalorier som i ”vanlig” choklad men med ett betydligt bättre innehåll. Så jag kanske är en godisgris iallafall 🙂 Skillnaden är att jag nöjer mig med 1 liten ruta till min espresso i stället för att äta en hel chokladkaka som många gör. Mörk choklad ger en helt annan smak i och med att det är mindre sött och myckert mer kakao. Prova, det är lite av en vanesak tror jag. Idag skulle jag inte kunna tänka mig en vanlig Marabou mjölkchoklad som jag förut med lätthet kunde äta.

Nu till dagens tips. När jag var och handlade hittade jag något som såg ut så här:

sites/default/files/IMG_4685.JPG

Har aldrig sett dessa förut och de fanns i flera olika fruktsmaker som physalis och ananas.

sites/default/files/IMG_4686.JPG

Jag trodde att de skulle innehålla socker men det gör dem inte utan bara torkad mango. 

sites/default/files/IMG_4688.JPG

Visst ser dem lite lustiga ut men jag lovar att det var supergott. Lite segt och syrligt skulle jag beskriva smaken som. Jag gillade det verkligen och kommer att prova någon annan smak nästa gång.

Näringsinnehåll per 100 gram (påsen innehåller 130 gram)

  • 312 kcal
  • 77,9 g kolhydrater
  • 2,7 g protein
  • 0,6 g fett

Jag gick in på deras hemsida och läste att 2013 fick denna fruktserie ekopriset ”Silver award- Best organic Food produkt”. Här under kan ni läsa om ni är intresserade :

https://nathaliesdirecttrade.se/lttorkat-frukter/

Ha en fortsatt skön onsdagkväll och Kristi himmelsfärd helg.

No Comments Yet

Comments are closed