Hälsa Utan Quickfix & Diet

Hemmagjort nötsmör

Det är säker fler än jag som älskar nötsmör. Jag köper det inte så ofta för jag har lite svårt att hålla mig borta från burkarna och även om det innehåller bra fetter så är det ändå väldigt energirikt och jag äter lite för mycket för mitt eget bästa 🙂

I dag gjorde jag eget nötsmör. Först på ekologiska mandlar som jag bara körde i matberedaren (låter väldigt mycket i början) och det tog ganska lång tid innan det blev ett smör, men ha tålamod efter ett tag så blir det en krämig och alldeles underbart gott smör.

Det är säker fler än jag som älskar nötsmör. Jag köper det inte så ofta för jag har lite svårt att hålla mig borta från burkarna och även om det innehåller bra fetter så är det ändå väldigt energirikt och jag äter lite för mycket för mitt eget bästa 🙂

I dag gjorde jag eget nötsmör. Först på ekologiska mandlar som jag bara körde i matberedaren (låter väldigt mycket i början) och det tog ganska lång tid innan det blev ett smör, men ha tålamod efter ett tag så blir det en krämig och alldeles underbart gott smör.

sites/default/files/IMG_4670.JPG

Sedan provade jag att göra jordnötssmör. Det är det absolut godaste nötsmöret jag vet. Jag brukar köpa ekologiskt från Green choice som är prisvärt och innehåller bara eko nötter och lite havssalt. Tyvärr hittade jag inga ekologiska jordnötter i min mataffär och om jag ska vara ärlig så tycker jag att den jag köper färdig är godare än den som jag gjorde. Men nu har jag provat i alla fall.

sites/default/files/IMG_4672.JPG

Lite trist i färgen men det är ju bara naturella nötter och lite havssalt.

Nötsmör är väldigt gott att ha på gröten, i smoothien, på pannkakorna, som pålägg eller bara äta den som den är. Självklart kan man göra på andra nötter också t.ex hasselnötter eller cashew. Prova er fram 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer