Köttfri måndag.

Jag brukar påminna människor i min omgivning att tänka köttfritt ibland. Varför inte göra det till en vana att inte äta kött just på måndagar (det finns en internationell kampanj som heter “köttfri måndag” eller “meatless monday”). Själv har jag valt att inte äta kött alls sedan ung. 20 år tillbaka och det är för att jag inte klarar av hur vi behandlar djuren. Djur från ekologiska gårdar har dock haft det bättre jämfört med djur från konventionella gårdar. Köp gärna KRAV-märkt kött om ni har möjlighet.

Jag brukar påminna människor i min omgivning att tänka köttfritt ibland. Varför inte göra det till en vana att inte äta kött just på måndagar (det finns en internationell kampanj som heter “köttfri måndag” eller “meatless monday”). Själv har jag valt att inte äta kött alls sedan ung. 20 år tillbaka och det är för att jag inte klarar av hur vi behandlar djuren. Djur från ekologiska gårdar har dock haft det bättre jämfört med djur från konventionella gårdar. Köp gärna KRAV-märkt kött om ni har möjlighet.  Ja, det är dyrare men som sagt bättre för djuren, naturen och den egna hälsan 🙂

Min lunch idag blev spagetti gjord på svarta bönor (rekommernderar er verkligen att prova), grönsaker och hemgjord pesto. 

Här kommer receptet på peston (från ICA):

  • 1 kruka basilika
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 1 dl färskriven parmesanost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
  • skala vitlöken och kör allt i en matberedare till en jämn smet

sites/default/files/IMG_4600.JPG

Hoppas ni får en fortsatt bra måndag 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer