Min version av coleslaw

Häromdagen såg jag Per Morberg’s matprogram på tv. Jag gillar verkligen honom. Så befriad från all vett och etikett, hyfs och stil när det gäller hur man ska vara i köket. Slickar på fingrarna som han gärna just har dragit igenom sitt alltsom oftast svettiga hår. Torkar händerna på kläderna, kastar köksredskapen från långt håll ner i diskhon, kladdar och spiller.

Häromdagen såg jag Per Morberg’s matprogram på tv. Jag gillar verkligen honom. Så befriad från all vett och etikett, hyfs och stil när det gäller hur man ska vara i köket. Slickar på fingrarna som han gärna just har dragit igenom sitt alltsom oftast svettiga hår. Torkar händerna på kläderna, kastar köksredskapen från långt håll ner i diskhon, kladdar och spiller. Men av någon anledning tycker jag att det är ok när han gör det. Hur som helst så lagade han en coleslaw i det programmet och jag blev verkligen sugen på att göra en egen.

Jag är glad att jag hittade svensk ekologisk vitkål på min ICA. Morötter finns alltid eko.

IMG_3270 Egentligen ska man riva morötter och vitkål men jag sparade massa tid genom att lägga större bitar direkt i matberedaren, det blir finhackat istället för rivet. Något som jag gärna hade haft i var ett äpple men tyvärr glömde jag att köpa ett så om ni provar att göra detta ta gärna med ett äpple då. I en “riktig” coleslaw ska man ha i majonäs men det är jag inte så förtjust i så jag tog kvarg(som jag har till nästan allt) och blandade i ekologisk Dijon senap och drog några drag med pepparkvarnen över allt. Sedan tog jag mina finhackade morötter och vitkål och blandade ihop det med såsen. Väldigt gott blev det och inte så fett som med majonäs.

IMG_3273 

Till detta tog jag en 1/4 burk tonfisk i vatten.  Lätt, gott och nyttigt 🙂

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer