Har du tid och lust att baka i helgen kommer här ett väldigt enkelt och gott recept på fröknäcke som passar till det mesta.
Det här behövs: (jag har valt att bara använda ekologiska produkter)
Har du tid och lust att baka i helgen kommer här ett väldigt enkelt och gott recept på fröknäcke som passar till det mesta.
Det här behövs: (jag har valt att bara använda ekologiska produkter)
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sesamfrön (jag tog hälften svarta)
- 1/2 dl pumpakärnor
- 1/2 dl linfrön
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1/2 dl bovetemjöl
- 1/2 tsk salt(kan uteslutas)
- 1/2 dl olivolja
- 2 dl vatten
- ev lite flingsalt
- Sätt ugnen på 150 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i olja och vatten (blanda ihop dem i en separat skål innan).Blanda runt.
- Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen och tryck ut den med händerna så den blir platt. Ta bort det övre pappret.
- Strö ev. över lite flingsalt och grädda i mitten av ugnen ca 50-60 min, beroende på ugn.
När brödet svalnat är det bara att bryta i bitar.
Sedan är det bara att välja ditt favoritpålägg och njuta. Jag väljer gärna lite ekologiskt jordnötssmör.
Ha en fortsatt bra fredag.