Glutenfritt fröknäcke

 Har du tid och lust att baka i helgen kommer här ett väldigt enkelt och gott recept på fröknäcke som passar till det mesta. 

Det här behövs: (jag har valt att bara använda ekologiska produkter)

 Har du tid och lust att baka i helgen kommer här ett väldigt enkelt och gott recept på fröknäcke som passar till det mesta. 

Det här behövs: (jag har valt att bara använda ekologiska produkter)

  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön (jag tog hälften svarta)
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1/2 dl bovetemjöl
  • 1/2 tsk salt(kan uteslutas)
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl vatten
  • ev lite flingsalt
  1. Sätt ugnen på 150 grader
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i olja och vatten (blanda ihop dem i en separat skål innan).Blanda runt.
  3. Stjälp upp degen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper ovanpå degen och tryck ut den med händerna så den blir platt. Ta bort det övre pappret.
  4. Strö ev. över lite flingsalt och grädda i mitten av ugnen ca 50-60 min, beroende på ugn.

sites/default/files/IMG_4471.JPG

När brödet svalnat är det bara att bryta i bitar.

sites/default/files/IMG_4470.JPG

Sedan är det bara att välja ditt favoritpålägg och njuta. Jag väljer gärna lite ekologiskt jordnötssmör.

Ha en fortsatt bra fredag.

Inga kommentarer

Stängt för kommentarer