Lite nyttiga, enkla och väldigt goda tips till helgen.

Oj, vad tiden går fort. Det är redan Valborg och snart 1.a maj.  Jag älskar den här årstiden då träden börjar slå ut och det blommar överallt. Välkommen härliga maj månad :)

Oj, vad tiden går fort. Det är redan Valborg och snart 1.a maj.  Jag älskar den här årstiden då träden börjar slå ut och det blommar överallt. Välkommen härliga maj månad :)

Nu börjar också den härliga ute-och grillsäsongen. För säkert kommer en hel del av oss att ta fram grillen i helgen och grilla våra favoriter tillsammans med grannar eller vänner.  Kanske grillar ni fisk eller grönsaker, skaldjur och förmodligen en del kött. Vad ni än väljer så behövs det tillbehör och den här matiga salladen passar utmärkt till det mesta.

IMG_1091 1

Du behöver kokt färskpotatis(gärna ekologisk eftersom potatis besprutas väldigt mkt, faktisk hela 7 ggr), soltorkade tomater, oliver, ruccola, marinerade vitlöksklyftor och rostade pinjenötter. Blanda allt i en stor skål och ringla lite olivolja över. Väldigt lätt att förbereda några timmar innan gästerna kommer.

Nu ska ni få ett otroligt gott och väldigt enkelt tips på hemgjord glass som dessutom är helt fri från massa socker och onödiga och ohälsosamma tillsatser som tyvärr finns i en hel del glass som man köper i mataffären.

IMG_4441

Det här är allt som behövs för att göra en god och nyttig glass. Ta fram hallon och tina dem. Lägg kvarg och de tinade bären i en bunke och kör med elvisp en liten stund. Jag hade dessutom i en skopa proteinpulver i min, men det kan självklart uteslutas. Om man vill kan man söta med lite honung med egentligen tycker jag inte att det behövs. Ställ in i frysen minst 1 timme. Sedan är det bara att ta fram, lägga upp i skålar och dekorera med färska eller frysta hallon eller något annat som passar.

IMG_4429

Lätt, gott och nyttigt :)

Jag önskar er en riktigt härlig Valborg/1:a maj helg

No Comments Yet

Comments are closed